Hlavní obsah

Liberec - Č. Budějovice 3:2Bílí Tygři po sérii šesti proher zabrali

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Voženílek 0 : 1
40. Šmíd 1 : 1
50. Vitásek 2 : 1
57. Klepiš 3 : 1
59. Pech 3 : 2
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté Liberce zdolali v předehrávce 14. kola extraligy doma České Budějovice 3:2 a zabrali po sérii šesti porážek, během které dosáhli na jediný bod. Gólem a asistencí k tomu přispěl obránce Ladislav Šmíd. Brankář Bílých Tygrů Petr Kváča slavil výhru v jubilejním 100. startu v extralize. Motor podruhé za sebou nebodoval a prohrál pátý z posledních sedmi duelů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva brankář Dominik Hrachovina a Thomas Percy z Českých Budějovic a Martin Faško-Rudáš z Liberce.

Článek

Liberečtí do utkání vstoupili aktivněji a hned v úvodní minutě měli dobrou příležitost Zachar s Melanconem, gólman Hrachovina si ale poradil. Na druhé straně se v ideální pozici mezi kruhy ocitl Piskáček a také Kváča byl připraven. První přesilovku v zápase si zahráli hosté, největší šanci měl ale z rychlého brejku liberecký Najman. Hrachovina proti jeho střele k tyči vytáhl výborný zákrok.

V polovině první části hrál Motor další početní výhodu a Kváča se zapotil při střele Hanzla. Severočeši byli i nadále nedisciplinovaní a ještě do první přestávky nabídli soupeři další dvě přesilové hry. A druhou z nich už dokázaly České Budějovice využít, skóre otevřel v 19. minutě Voženílek.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor gólu Českých Budějovic Daniel Voženílek.

Na začátku druhého dějství hrál Motor opět v početní převaze a Kváča nadvakrát zlikvidoval ostrou střelu Abdula. Bílí Tygři po ubráněném oslabení přidali na aktivitě a Hrachovina měl najednou plné ruce práce. S šancemi Šmída, Rosandiče i Melancona si ale skvěle poradil. Následně si domácí zahráli v početní výhodě, Ordošovu šanci ale opět zlikvidoval Hrachovina.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Ordoš z Liberce před brankářem Dominikem Hrachovinou z Českých Budějovic.

Na opačné straně vzápětí zase prověřil Kváčovu připravenost nebezpečnou střelou Gulaš. Když už se zdálo, že se do kabin půjde stále za stavu 1:0 pro hosty, dočkali se Liberečtí vyrovnání. Šest sekund před druhou sirénou vypálil z hranice kruhů Šmíd a puk skončil až za Hrachovinou.

Ve třetí části mohl nejprve domácí poslat do vedení Ordoš, Hrachovina ale jeho nájezd z křídla skvěle vychytal. Při další šanci Jelínka brankáři hostů pomohla dokonce levá tyč. Liberec i nadále zvyšoval aktivitu a tlačil se neustále dopředu, Motor ale držel jistý Hrachovina. V 50. minutě už ale byli Bílí Tygři odměněni. Špatnou rozehrávku hostů vystihl Vitásek a střelou k tyči nedal Hrachovinovi šanci.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor gólu Ladislav Šmíd z Liberce.

Hosté se posléze museli daleko více tlačit do útoku a v jejich obraně vznikala okénka. Jedno z nich dokázal čtyři minuty před třetí sirénou potrestat pohotový Klepiš, který do doklepl střelu Šmída.

Jihočeši se nechtěli vzdát a vzápětí měl na hokejce snížení Voženílek, tváří v tvář Kváčovi ale neuspěl. Trenér Modrý sáhl k dlouhé hře bez brankáře a po krásné přihrávce Gulaše snížil Pech. Motor i nadále pokračoval se šesti hráči v poli, Liberec ale už výhru uhájil.

Předehrávka 14. kola hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - Motor České Budějovice 3:2 (0:1, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 40. Šmíd (Birner), 50. Vitásek, 57. Klepiš (Šmíd, A. Najman) - 19. D. Voženílek (Abdul, Percy), 59. Pech (Gulaš, Abdul). Rozhodčí: Hejduk, Obadal - Rampír, Bohuněk. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:1. Diváci: 4255.
Liberec: Kváča - Vitásek, Šmíd, Melancon, Rosandič, M. Ivan, Derner - Ordoš, Filippi, Birner - Zachar, Gríger, J. Vlach - Faško-Rudáš, Klepiš, A. Najman - J. Šír, P. Jelínek, Rychlovský - Klapka. Trenér: P. Augusta.
České Budějovice: Hrachovina - Šenkeřík, Piskáček, Percy, Bindulis, Vráblík, Štencel, Štich - Valský, M. Toman, Abdul - Gulaš, Pech, J. Ondráček - Karabáček, D. Voženílek, Venkrbec - Holec, M. Hanzl, M. Beránek. Trenér: Modrý.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články