Hlavní obsah

Letos by Martinec postup Slavie bral

PRAHA

Loňské vyřazení hokejistů pražské Sparty v semifinále extraligového play-off v sérii se Slavií bylo pro Patrika Martince hořkým zklamáním. Letos by ale podobný výsledek městského derby bral všema deseti. V létě totiž přesídlil do Edenu.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Hokejisté Slavie opět změří v semifinále play-off síly se Spartou. Probojují se i letos do finále?

Článek

"Pro mne není žádný rozdíl, zda jsem hráčem Sparty nebo Slavie, pokaždé chci vyhrát. Pražské derby je velmi vypjaté, v play-off zvláště, a jsem přesvědčený, že tentokrát budu stát na straně finalisty," tvrdí 32letý Martinec, jenž se při velkém třesku ve sparťanské kabině stěhoval do Edenu.

"Několik kamarádů mi v kádru semifinálového soupeře zůstalo." Se sparťanským obráncem Šrekem dokonce bydlí v jednom domě, ale žádné hecování mezi nimi neprobíhá. Ve slávistické kabině ani neradí, jak na Břízu.

Hokejový svátek

Už před prvním zápasem cítí velkou řevnivost obou celků i rivalitu fanoušků: "Série bude hodně napínavá a snad přiláká i hodně diváků. Pro město to bude hokejový svátek. Sparta je silná, my ale také, takže se uvidí, kdo dosáhne čtyř vítězství v sérii. Slávistické mužstvo loni sáhlo na titul a letos si na něj věříme znovu," tvrdí Martinec.

Vzájemné zápasy pražských mužstev se v letošní sezóně vyznačovaly vyrovnaností. Oba celky si připsaly po jednom vítězství, další dvě utkání skončila remízou. "Těsné výsledky se dají očekávat i v play-off. Favoritem není nikdo. Obě mužstva nedávno zažila cestu na extraligový trůn a určitě mají chuť ji podniknout znovu."

K oslavám zatím není důvod

Sparťané měli na odpočinek a přípravu před semifinále o dva dny více než hráči z Edenu. "V tom je určitě jejich výhoda, ale vybojovali si ji na ledě postupem už po šestém zápase, tak si ji zaslouží. Ani my jsme ale regeneraci nezanedbali," míní Martinec, jenž si po tréninku pravidelně dopřává vodní lázeň. "Sil bude potřeba ještě hodně a po vydřeném postupu přes Znojmo je naše únava menší."

Euforie podle něj není na místě. "Zatím nebyl důvod k oslavám. Máme větší ambice než jen postup do semifinále," zdůrazňuje slávistický útočník, jenž by si v semifinále přál přidat další gól k tomu jednomu ze série se Znojmem. "Hlavně abychom v každém zápase vstřelili víc gólů než Sparta. V play-off jde hlavně o úspěch týmu."

Reklama

Související témata: