Hlavní obsah

Sparta - Karlovy Vary 8:4Hokejisté Sparty si doma pořádně zastříleli, Energii nespasilo ani střídání brankářů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Buchtele 1 : 0
10. Chlapík 2 : 0
22. Doležal 3 : 0
25. Vondráček 3 : 1
28. Hladonik 3 : 2
32. Zikmund 4 : 2
33. Konečný 5 : 2
34. Polášek 6 : 2
41. Flek 6 : 3
50. Rachůnek 6 : 4
51. Řepík 7 : 4
60. Zikmund 8 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty vyhráli v nedělním utkání 13. kola extraligy nad Karlovými Vary 8:4. Pražané v polovině první třetiny vstřelili dvě branky. V prostřední části hry navýšili po divoké přestřelce náskok na 6:2 a duel dovedli bez problémů k vítězství. Pražané bodovali naplno po třech zápasech, Západočeši prohráli popáté za sebou.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Jan Hladonik z Karlových Varů (uprostřed) dává gól brankáři Sparty Alexanderu Salákovi.

Článek
Fotogalerie

V úvodních pěti minutách nevyzráli zblízka na domácího brankáře Saláka Flek ani Kulich. Pražané poté převzali iniciativu. V sedmé minutě se do samostatného úniku dostal Vitouch, jenže při snaze o zakončení ho fauloval Hanousek. Rozhodčí nařídil trestné střílení, střelu kapitána Řepíka však bývalý gólman Sparty Novotný vyrazil.

V deváté minutě domácí poprvé udeřili. Doležal v rohu hrazení vybojoval puk a našel před brankou zakončujícího Buchteleho. O minutu později favorit navýšil vedení. Thorell zpoza branky přihrál Chlapíkovi, který přesně zamířil do horního růžku. V závěru úvodního dějství málem snížil Rachůnek, jenže jeho bekhendovou dorážku zastavila tyč.

Také před týdnem Sparta doma vedla po první třetině 2:0, jenže Hradci Králové nakonec podlehla 2:3 po nájezdech. Tentokrát Pražané přesně po dvou minutách prostřední části přidali třetí zásah, když Tomovovu střelu z pokleku od modré usměrnil do branky Doležal. Novotného v brance vystřídal Habal.

Tříbrankový náskok se svěřencům trenéra Jandače během 25. až 28. minuty ztenčil na rozdíl jediné trefy. Nejprve po zaváhání sparťanské obrany skóroval Vondráček a poté Hladonik dorazil za Saláka Flekovu střelu z otočky.

Sparta ale následně v rozmezí 150 sekund třikrát skórovala. Thorell u mantinelu přetlačil Dlapu, opět přihrál zpoza branky a Zikmund se nemýlil. Potom Doležal přistrčil puk do jízdy na Konečného, který samostatný únik zakončil premiérovou extraligovou trefu, na níž potřeboval šest utkání. Šestý zásah domácích obstaral Polášek, jemuž na ránu z první nabil Thorell.

Po necelé minutě třetí třetiny snížil v početní výhodě střelou pod horní tyč Flek. Zikmund sice poté překonal Habala, ale kvůli úmyslnému kopnutí bruslí do puku gól neplatil. Vzápětí Řepík neuspěl po úniku. V polovině závěrečného dějství Rachůnek využil přesilovou hru, ale Sparta za 80 vteřin Řepíkovou zásluhou odpověděla.

V poslední pětiminutovce se do dvou slibných příležitostí dostal hostující útočník Vondráček, jenže druhou trefu v duelu nepřidal. Poslední slovo měli domácí, když Zikmund v závěrečné minutě stanovil konečný výsledek. Pražané v O2 areně bodovali posedmé za sebou a pošesté z toho vyhráli.

13. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 8:4 (2:0, 4:2, 2:2)
Branky a nahrávky: 9. Buchtele (Z. Doležal), 10. Chlapík (E. Thorell), 23. Z. Doležal (Tomov, Buchtele), 32. Zikmund (E. Thorell, Polášek), 33. Konečný (Z. Doležal, Tomáš Dvořák), 34. Polášek (E. Thorell), 51. Řepík (R. Horák, D. Kaše), 60. Zikmund (Konečný) - 25. Vondráček (Parkkonen), 28. Hladonik (Flek), 41. Flek (Pulpán, Kracík), 50. T. Rachůnek (Kohout). Rozhodčí: T. Horák, Hejduk - Gerát, Hynek. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:2. Diváci: 6134.
Sparta: Salák - Moravčík, Mikliš, T. Pavelka, Polášek, M. Jandus, Tomáš Dvořák, Tomov - Řepík, R. Horák, D. Kaše - Chlapík, Sobotka, E. Thorell - Z. Doležal, Zikmund, Buchtele - Konečný, D. Vitouch, Prymula. Trenér: Jandač.
Karlovy Vary: F. Novotný (23. Habal) - Plutnar, Parkkonen, Pulpán, Dlapa, T. Hanousek, T. Havlín, M. Rohan - Flek, Hladonik, T. Rachůnek - O. Beránek, Kulich, Průžek - Kohout, Kracík, Koblasa - Vondráček, Osmík, Redlich. Trenér: Pešout.

Reklama