Hlavní obsah

Kolaps Sparty, Olomouc bere výhru v nájezdech. Pardubice jdou na druhé místo

Aktualizováno

Nedělní program 17. kola Tipsport extraligy začal už brzy po poledni v Plzni, kde obhájci titulu z Třince vyhráli 2:1. Poslední Zlín zlomil nepříznivou bilanci a na domácím ledě přehrál brněnskou Kometu a Vítkovice získaly důležité tři body v Karlových Varech. Kladno přetlačilo České Budějovice, Liberec nedovolil skórovat Litvínovu a Pardubice doma přehrály v prodloužení Mladou Boleslav. Pražská Sparta přišla v závěru utkání v Olomouci o tříbrankový náskok a nakonec prohrála v samostatných nájezdech.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Radost olomouckého Lukáše Nahodila v utkání se Spartou. Právě jeho nájezd byl nakonec vítězný.

Článek
Fotogalerie

Zápas Sparty v Olomouci nabídl neuvěřitelné rozuzlení. Pražané pět minut před třetí sirénou vedli 3:0, domácí ale během tří minut dokázali dovést utkání do prodloužení. Rozhodnout nakonec musely až nájezdy a v nich povzbuzení Kohouti dominovali. Sparta si i přes čtvrtou porážku v řadě v tabulce o příčku polepšila na páté místo, Olomouc zůstala sedmá.

Vyrovnanou bitvu v Plzni rozhodl v polovině třetí třetiny vítězným gólem na 2:1 Růžička, když krátce předtím nebyl po trenérské výzvě hostů uznán Musilův vedoucí gól Plzně. Vedoucí celek extraligy tak prodloužil bodovou sérii na čtrnáct zápasů. Indiáni, kteří nevyužili hned dvě přesilovky pěti proti třem, ukončili sérii pěti domácích výher za sebou.

Na druhé místo tabulky před pauzírující Mountfield poskočili hokejisté Pardubic. V posledním zápase sice Dynamo prohrálo a přišlo o osmizápasovou bodovou sérii, domácí duel s Mladou Boleslaví ale zvládlo, byť jen s dvoubodovým ziskem za výhru v prodloužení. Hosté totiž čtyři sekundy před třetí sirénou smazali jednobrankové manko, duel ve prospěch domácích ale rozhodl ve čtvrté minutě nastavení Nakládal.

Vítkovice zabraly

Poslední Zlín se ocitl v prekérní situaci, v posledních pěti utkáních nezískal ani bod, a proti deváté Kometě nutně potřeboval zabrat. Vyrovnaný duel nakonec domácí rozhodli dvěma trefami ve třetí třetině.

Z pětizápasové šňůry porážek se podařilo v pátek vyhrabat Karlovým Varům a po vítězství nad Brnem Západočeši přivítali v neděli Vítkovice. Ani dvoubrankový náskok ale nakonec domácím nestačil, hosté otočili vývoj zápasu třemi góly v řadě a připsali do tabulky důležité tři body.

Kladno se dočkalo tří bodů

Bodovat toužilo i předposlední Kladno v zápase s Českými Budějovicemi, kterým patří v tabulce osmé místo. Tým Jaromíra Jágra dokázal v posledních utkáních pouze jednou zvítězit, a to ještě po samostatných nájezdech s pražskou Spartou. V neděli se ale podařilo kladenským hráčům třemi góly v prostřední části zlomit nepříznivý vývoj utkání a Motor stihl již jen korigovat.

Velká spokojenost zatím nepanuje ani v Liberci, Tygrům patřila třináctá příčka. V utkání s jedenáctým Litvínovem ale domácí nezaváhali a po vítězství 3:0 se na svého nedělního soupeře v tabulce bodově dotáhli.

17. kolo Tipsport extraligy
Plzeň - Třinec 1:2
Branky: 30. Bulíř - 10. Hrehorčák, 51. Růžička.
Zlín - Brno 5:3
Branky: 1. Trška, 18. Honejsek, 27. Hejcman, 49. Veselý, 54. Vopelka - 6. Krištof, 11. Mallet, 35. Horký.
Karlovy Vary - Vítkovice 2:3
Branky: 8. Osmík, 23. Havlín - 27. Lednický, 32. Krenželok, 50. Kalus.
Kladno - České Budějovice 4:3
Branky: 18. a 27. Hlava, 33. Dotchin, 35. Kubík - 20. Percy, 21. Pech, 60. Hanzl.
Liberec - Litvínov 3:0
Branky: 7. Ordoš, 10. Melancon, 40. Jelínek.
Pardubice - Mladá Boleslav 4:3 v prodl.
Branky: 12. a 25. Říčka, 17. Rohlík, 64. Nakládal - 18. Bičevskis, 37. Raška, 60. Fořt.
Olomouc - Sparta 4:3 po sam. nájezdech
Branky: 56. Ondrušek, 58. Káňa, 59. Krejčí, rozh. nájezd Nahodil - 32. Dvořák, 43. Horák, 55. Zikmund.

Reklama