Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Slavia 3:4Slavia vyhrála v Mladé Boleslavi a skončila dvanáctá

Hokejisté pražské Slavie zvítězili v závěrečném 12. kole skupiny o udržení v extralize na ledě Mladé Boleslavi 4:3 a skončili dvanáctí. Bruslařský klub měl naopak už od pátku jasno, že z poslední pozice bude hrát o záchranu v baráži s vítězem první ligy. Soupeře poznají Středočeši v pondělí, kdy se hraje sedmé finále druhé nejvyšší soutěže mezi Ústím nad Labem a Chomutovem.

Článek

Na zápas přišla nejnižší návštěva této sezony 1020 diváků, tedy ještě o 20 fanoušků méně než minulý týden na duel Mladé Boleslavi s Karlovými Vary. Do první velké šance se dostal domácí útočník Balaštík, který po úniku minul Furchovu branku. Domácí pak podržel při dvou přesilovkách Slavie brankář Valent. Na konci úvodní části musel slávistický brankář řešit hned několik pokusů střelce Tomase.

Vstup do druhého dějství měli lepší domácí. Pomohla jim k tomu přesilová hra, kterou dokázali po minutě trvání proměnit ve vedoucí branku. Na přihrávku Výborného zpoza branky si najel obránce Čutta a nadvakrát se mu podařilo Furcha překonat. Z vedení se ovšem domácí moc dlouho neradovali. Po lehkovážné ztrátě puku ve vlastním pásmu se ke kotouči dostali hosté a po závaru před Valentem se z vyrovnání radoval útočník Sklenář.

Po dalších třech minutách ale chybovala za svou brankou i obrana Slavie a Mikulíkovu přihrávku zpoza branky zúročil ve vedoucí branku Tomas. Domácí se do konce třetiny radovali ještě z další branky. Tu ale sudí Homola s Hrubým po poradě s videorozhodčím neuznali a tak se radovali ještě před druhou sirénou z vyrovnání hosté. Po levém křídle ujel útočník Vondrka a jeho střela švihem skončila v horním rohu Valentovy branky.

Závěrečná dvacetiminutovka přinesla ještě tři vstřelené branky. Do vedení dostal hosty útočník Růžička, když byl posledním hráčem při slávistickém přesilovkovém biliáru a mířil do odkryté branky. Středočeši ale ještě stačili kontrovat a vyrovnání jim zařídil střelou z mezikruží obránce Čutta, který si připsal druhou trefu v zápase. V 57. minutě ale rozhodl o výhře Slavie v přesilovce po pěkné kombinaci Dušek. Domácím už nepomohla k vyrovnání ani půlminutová hra bez gólmana.

Skupina o udržení v hokejové extralize - 12. kolo:
BK Mladá Boleslav - HC Slavia Praha 3:4 (0:0, 2:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 23. Čutta (D. Výborný, Balaštík), 28. Tomas (Mikulík), 54. Čutta (Mikulík, D. Výborný) - 25. Sklenář (Micka, V. Růžička ml.), 38. Vondrka (Tomica), 47. V. Růžička ml. (Vondrka, Kadlec), 57. Dušek (Krenželok, Vondrka). Rozhodčí: Homola, Hrubý - Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 5:4, navíc P. Jelínek (Slavia) 10 min. Využití: 1:2. Diváci: 1020.
Mladá Boleslav: Valent - Čutta, Chaloupka, Rýgl, Dudáš, Hay, Baldwin, Mozík - Mikulík, D. Výborný, Tomas - Balaštík, Podkonický, Goertzen - Jiránek, Stieler, Lenc - Pabiška, od 41. navíc Loskot. Trenéři: P. Novák a Hiadlovský.
Slavia Praha: Furch - Kadlec, J. Krejčík, Kuboš, Kolařík, Šulc, Dresler, Krejčí - Pospíšil, Dušek, Krenželok - Vondrka, T. Hertl, Tomica - Micka, V. Růžička ml., Sklenář - Mavrojanidis, P. Jelínek, J. Doležal. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann, Čelanský a Beránek.

Reklama

Související témata: