Hlavní obsah

Karlovy Vary - Litvínov 4:1Karlovy Vary si zajistily konečné jedenácté místo

Hokejisté Karlových Varů vyhráli v závěrečném 12. kole skupiny o udržení v extralize nad Litvínovem 4:1 a zajistili si konečné 11. místo. Severočeši klesli po porážce na předposlední pozici za pražskou Slavii.

Článek

Oba týmy, které měly od pátku jistotu úniku baráži, nastoupily i s několika juniory v sestavě. Vstup do utkání se podařilo domácím a už ve 33. vteřině se trefil mladík Vachovec. Hned vzápětí měl další možnost při samostatném úniku Zaťovič, ale gólmana Fraňka nepřekonal. V další šanci domácích trefil v 16. minutě Skladaný horní tyč.

Bezstarostný hokej pokračoval i ve druhé třetině. Při vyloučení Černoška a Skuhrovce se domácím naskytla v polovině zápasu příležitost hrát 17 v pěti proti třem. Když už byli hosté ve čtyřech, tečoval Gawryletzovu střelu od modré čáry za Fraňkova záda Pech.

Skóre se opět měnilo ve 35. minutě, kdy byl při úniku faulován domácí kapitán Skuhravý, který následně nařízené trestné střílení s přehledem proměnil. Litvínov si ve druhé třetině prakticky nevytvořil příležitost.

A když ve 49. minutě blafákem zvýšil Kumstát na čtyřbrankový rozdíl, bylo o osudu zápasu rozhodnuto. Branky se dočkali i hosté. Hübl po objetí branky ještě Mensatora nepřekonal, ale v 54. minutě dal definitivní podobu výsledku junior Hora, který střelou z mezikruží trefil levý horní roh karlovarské branky.

Skupina o udržení v hokejové extralize - 12. kolo:
HC Energie Karlovy Vary - HC Verva Litvínov 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 1. Vachovec (Gulaši), 29. Pech (Gawryletz, Zaťovič), 35. Skuhravý z trestného střílení, 49. Kumstát (Zaťovič, Prošek) - 54. Hora (Frolík, Jurčík). Rozhodčí: Lacina, Kalivoda - Charvát, Horinek. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 3504.
Karlovy Vary: Mensator - Gulaši, Prošek, Gawryletz, Mocek, Lučka, Schusser, M. Rohan, J. Látal - Vachovec, Skuhravý, Kuběna - Kumstát, Pech, Zaťovič - Skladaný, T. Sýkora, Dej - T. Rohan, L. Klíma. Trenéři: V. Kýhos, Pešouta Kněžický.
Litvínov: Franěk - Kubát, Jareš, Stříteský, Hora, Brejčák, Gula, Skuhrovec, Čejka - Kafan, V. Hübl, F. Lukeš - Kubinčák, Frolík, Jurčík - Černý, Hujsa, Jenáček - Smolka, Gerhát, Laš. Trenéři: V. Jeřábek a V. Lukeš.

Reklama

Související témata: