Hlavní obsah

Střed Brna se zahalil do modré a bílé, lidé fandí venku hokeji

Brno

Stovky lidí v dresech modré a bílé barvy, skandování, pivo a velkoplošné obrazovky s přenosem důležitého hokejového zápasu, tak vypadá sváteční pondělní odpoledne v centru Brna. Kdo tudy procházel, nemohl hokejovému šílenství uniknout. Brněnští hokejisté hrají finálový zápas extraligy v Pardubicích a jejich fanoušci je povzbuzovali na dálku.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Na Náměstí Svobody v Brně byla velkoplošná projekce prvního finále hokejové extraligy

Článek

Na náměstí Svobody v Brně se před velkoplošnými obrazovkami začali fanoušci scházet už několik hodin před zápasem. Popíjeli pivo, navzájem si kreslili na obličeje znaky modrobílých barev a bavili se o nadcházejícím duelu. Jak se jeho začátek blížil, houstla nejen atmosféra, ale i počet lidí na náměstí. V pět hodin bylo náměstí plné fanoušků a kdo neměl modrobílé oblečení, ten z davu výrazně vyčníval. "Kometa Brno! Kometa Brno!" skandovali fanoušci v různých částech náměstí a jejich kolegové jim odpovídali stejným pokřikem.

I přes hlasité fandění byl začátek hokeje poklidný. Lidé všech věkových skupin se navzájem fotili se šálami svého oblíbeného klubu nad hlavou a popíjeli pivo ze stánků.

Na pořádek dohlíželo několik desítek policistů. "Před začátkem zápasu jsme neměli hlášené žádné incidenty," řekla jejich mluvčí Petra Vedrová.

Reklama

Související témata: