Hlavní obsah

Šachová partie, která se zbláznila a kde Pardubice třikrát načepovaly

Pardubice

Ideální kapitánské poselství. Pardubický útočník Petr Koukal rozhodl první finálový boj s Kometou Brno. Jediný proměnil samostatný nájezd a domácí vyhráli 5:4, vedou v partii o hokejový titul 1:0 na zápasy. „V kabině jsem říkal, že to bude o jednom gólu, kdo ho dá, tak vyhraje, ale my dáme tři a ještě tři načepujeme, to byl trochu zlý sen,“ moc nechápal Koukal po zápase.

Foto: Milan Malíček, Právo

Kapitán Pardubic Petr Koukal po vítězném nájezdu

Článek

Váš nájezd rozhodl, věděl jste, co provedete?

Měl jsem rozmyšlené, co udělám předem, nejsem takový snajpr, abych jel a reagoval na gólmana. Vyhráli jsme nájezdy, je to obrovská úleva, to jsem nečekal. Člověk musí věřit, ale znám své mužstvo (úsměv).

Radíte spoluhráčům co a jak na brankáře?

Je nesmysl něco radit. Každý má něco v hlavě, a když mu začnete radit, tak to skončí fiaskem. Mně kdyby někdo radil, tak ho nebudu poslouchat, nemám to rád, taky nikomu neradím a gólmanovi vůbec.

Co gól na 4:4 z půlky hřiště čtyři minuty před koncem třetí třetiny, který dostal Martin Růžička, byl to velký problém?

Museli jsme to hodit rychle za hlavu, jinak tam je další. On chytnul dalších pět šest gólů. Brno hraje dobře do obrany, hraje na brejky. Má výborného Divocha s Leošem (Tomáš Divíšek a Leoš Čermák). Oni jsou výborní na puku, okolo kasy to dobře točí. Druhý a třetí gól byl po našich chybách v rohu, přečíslení dva na jednoho, nahrávka na hráče před bránou a gól. V tomhle jsou silní, na to se musíme připravit.

Říkali jste něco brankářovi před prodloužením?

Ne, každý ví, že to měl chytnout, to ví každý na zimáku i u televize. Tohle nemá cenu gólmanovi vyčítat, to bychom ho sundali ještě více dolů. Spíš jsme se hecovali a snažili se na to nemyslet.

Překvapil vás něčím soupeř?

Připravovali jsme se, ale musíme líp, měli hodně šancí. Mají silné hráče, musíme hrát líp, spoustu puků ztratíme ve středním pásmu. Oni hrají jednoduše puky ven, pak nás to stojí síly a oni čekají na odražené puky.

Trenér Lubina říkal, že se vám po přestávce hůře bruslí, myslíte si to taky?

Záleží, k čemu nás soupeř pustí, jak k tomu přistoupíme my. Spíš mi to přišlo jako šachová partie, která se zbláznila ve třetí třetině. V kabině jsem říkal, že to bude o jednom gólu, kdo ho dá, tak vyhraje, ale my dáme tři a ještě tři načepujeme, to byl trochu zlý sen. Brno okamžitě vyrovnalo a vůbec se na gól nenadřelo. Z toho se musíme poučit. (Ve třetí třetině padlo šest gólů).

Brno čtyřikrát srovnalo, ale vy jste přesto vyhráli, máte tedy dobrou psychiku?

Sílu nějakou máme, do finále jsme se nedostali z nějaké haluze, ale musíme být trpělivější, zítra musíme hrát líp, myslím si, že série bude dlouhá. Ale když budeme hrát stejně a zase vyhrajeme, tak mi to je jedno. Teď můžeme trochu slavit, být do dvanácti na hrušce, ale potom zase dolů.

Padne v úterý zase hodně gólů?

Já doufám, že ne. My máme sílu, oni mají sílu, ale když to bude takhle, tak ať zase vyhrajeme.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice