Hlavní obsah

Pardubice - Brno 5:6Stav série 1:1Drama pro kardiaky. Kometa přetlačila Pardubice, padlo 11 gólů!

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Erat 0 : 1
13. Svoboda 0 : 2
31. Bičánek 0 : 3
36. Rákos 1 : 3
42. Radil 2 : 3
44. Svoboda 2 : 4
45. Divíšek 2 : 5
52. Svoboda 2 : 6
53. Píša 3 : 6
55. Cetkovský 4 : 6
55. Starý 5 : 6
Záznam online reportáže

Pardubice
Aktualizováno

Srovnáno. Kometa se otřepala z pondělní porážky a v úterý vyhrála před vyprodaným pardubickým hledištěm. Ve druhém finálovém utkání České pojišťovny play-off Tipsport extraligy hokejisté Brna zvítězili v Pardubicích po divokém průběhu 6:5 a vyrovnali partii o titul na 1:1 na zápasy. Ve dvou zápasech zatím padlo 20 gólů! Třetí zápas se hraje v pátek v brněnské Kajot areně.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Hokejisté Brna se radují v Pardubicích z gólu ve druhém finálovém zápase.

Článek
Fotogalerie

Kometa musela do zápasu nastoupit bez Róberta Petrovického, který v pondělním utkání utrpěl otřes mozku. Hosté tak přišli o útočníka, který v patnácti zápasech play-off nastřílel čtyři góly a na tři přihrál.

V pondělí Pardubice a v úterý Brno si připsalo první gól. Druhé utkání měnilo skóre už po 106 sekundách, když byl pohotový před brankou Roman Erat, který skóroval už i v předešlém zápase. Jednu z asistencí si přispal Hynek Zohorna, jeho bratr v pardubickém dresu v sérii zatím nebodoval. Někteří domácí fanoušci stále ještě neseděli na svých místech, ale jedno už věděli, hosté vedli.

Další gól padl opět do stejné branky, zase kapituloval gólman Martin Růžička. Přečíslení dva na jedno a přesná trefa Jaroslava Svobody překvapila převážně pardubické fanoušky ve vyprodané ČEZ areně, Kometa vedla od 13. minuty 2:0.

Bičánek bombou využil přesilovku

První vyloučený hříšník v utkání si šel sednout na trestnou lavici až ve čtvrté minutě prostřední části, Pardubice hrály přesilovku. Jenže Východočeši do té doby v utkání nenašli pohodu a brankáře Jiřího Trvaje k větší permanenci nepřinutili. Jestli byl brněnský gólman v pondělí kouzla zbavený, tak o den později se v polovině zápasu musel o přestávkách více pohybovat, moc práce totiž neměl.

Od třicáté minuty dostali hosté šanci hrát přesilovou hru. Hosté předvedli daleko větší tlak, gólman Růžička dokonce přišel o hůl, obránci dělali, co mohli, ale na ránu z kruhu, kterou vypálil kapitán Radim Bičánek, neměl pardubický brankář šanci a Brno vedlo 3:0.

Za půl minuty se museli domácí opět bránit v oslabení. Při hře ve čtyřech se dostali do šance, Casey Borer ujel, ale trefil jen připraveného Trvaje. Jak se Kometě dařilo v první přesilovce, tak ve druhé si takový tlak nevytvořila.

Rákos nastartoval Pardubice

A tak přišla radost i na druhé straně. Ve 36. minutě snížil a zdramatizoval zápas Daniel Rákos, který se díky úspěšné teči zapsal mezi střelce. Druhý gól mohl přidat za chvíli Jan Starý, ale zaváhal, až vzteky bouchl hokejkou o led.

Před finále vstřelilo Brno v předešlých pěti vzájemných zápasech Pardubicím jen pět gólů. Teď za pět dvacetiminutovek už sedm.

Do třetí třetiny vstoupily Pardubice s hráčem navíc. A měly jediný cíl, snížit na rozdíl jediného gólu. Domácí byli blízko, ale Trvaj odolával tlaku, Radovan Somík neuspěl, ale čtyři sekundy před návratem Leoše Čermáka z trestné lavice gól padl. Na 2:3 snížil Lukáš Radil a vše bylo rázem otevřené. Kometa se dostala pod tlak, který si Východočeši vytvářeli.

Pardubice třemi slepenými góly udělaly drama

Ale ti chybovali a hosté odskočili zase na dva góly. Necelé dvě minuty a na 4:2 upravil Tomáš Svoboda. Domácí frustrace vyvrcholila za 60 sekund, nejdříve si vodil protihráče u hrazení Jaroslav Svoboda, který si nakonec připsal asistenci. Přihrávka před bránu a Tomáš Divíšek zvýšil na 5:2.

Jenže třetí třetina byla gólově bláznivá jako pondělní. Za dvacet sekund se radovala zase druhá střídačka. Ale rozhodčí nakonec rozpažili, útočící hráč v brankovišti, zaznělo vysvětlení. Tento fakt rozparádil domácí fanoušky, kteří se mohli upískat.

Když osm minut před koncem přidal šestý brněnský gól Tomáš Svoboda, naděje domácích se rozplynula téměř úplně. Šanci ale vykřesal v přesilovce pět na tři Aleš Píša - 3:6. Za dalších devadesát sekund domácí snížili na rozdíl dvou gólů - 4:6 a Jiří Cetkovský.

Po tomto přívalu si hosté vzali oddechový čas. Nepomohl. Za dalších 24 sekund domácí prohrávali už jen o jediný gól. A pak že se zázraky nedějí. V tento moment vyprodaná hala šílela. Pardubice hrály navíc přesilovku, zazvonila tyčka, ale hosté se ubránili. Další gól už nepadl a v utkání pro kardiaky vyhrála Kometa.

Finále ČP play-off Tipsport extraligy
Pardubice - Brno 5:6 (0:2, 1:1, 4:3)on-line
Branky a nahrávky: 36. Rákos (Benák, Cetkovský), 42. Radil (Kousal, Sičák), 53. Píša (Sičák, Bartek), 55. Cetkovský (T. Zohorna), 55. Starý (Kolář I) - 2. Erat (H. Zohorna, Malec), 13. Jaroslav Svoboda (L. Čermák), 31. Bičánek (Divíšek, Vašíček), 44. T. Svoboda (Jakub Svoboda, Divíšek), 45. Divíšek (Jaroslav Svoboda, Dlouhý), 52. T. Svoboda (Divíšek). Rozhodčí: Hradil, Minář - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:2. Diváci: 10.050 (vyprodáno). Stav série: 1:1.
Pardubice: M. Růžička - Píša, V. Kočí, Sičák, Borer, Benák, Kolář II, M. Drtina - Kolář I, Koukal, Starý - Bartek, Cetkovský, Somík - Semorád (21. Markovič), T. Zohorna, Rákos - Radil, Kousal, Buchtele. Trenéři: Hynek a Lubina.
Brno: Trvaj - Kováčik, Žižka, Bičánek, Vašíček, M. Hruška, Malec, Švrček - Jaroslav Svoboda, L. Čermák, Dlouhý - T. Svoboda, Divíšek, Jakub Svoboda - Erat, Koreis, H. Zohorna - Balej, Polodna, Švaňhal. Trenéři: Venera a Oslizlo.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články