Hlavní obsah

Start Klesly je na spadnutí, o jiném hráči Třinec při výluce v NHL neuvažuje

Třinec

Hokejisty Třince posílí při výluce v NHL pouze obránce Rostislav Klesla, který by mohl teoreticky zasáhnout již do pátečního zápasu s Kometou Brno. Třicetiletý bek Phoenixu čeká každou hodinou na potvrzení svého startu. O dalších jménech ze zámořské NHL Oceláři neuvažují.

Foto: Sport.cz

Obránce Phoenixu Rostislav Klesla se občerstvuje během rozbruslení před duelem NHL proti Los Angeles

Článek

Novojičínský odchovanec se slezským týmem trénuje už od letní přípravy a co nevidět by měl debutovat i v extralize. "Chybí tam ještě nějaký podpis. Může se stát, že už v pátek třeba bude k dispozici, ale třeba taky až v příštím kole. Je to ve fázi, kdy už to moc neovlivníme a jen čekáme," řekl ČTK třinecký kouč Josef Turek.

Ostřílený zadák a dvojnásobný účastník mistrovství světa, který má na kontě přes šest stovek startů v zámoří, působil v extralize už při stávce v sezóně 2004/05. Tehdy nastupoval za Vsetín. "Do našeho týmu bezvadně zapadl, dlouhodobě se s námi připravuje, víme tedy přesně, co od něj můžeme čekat," podotkl Turek.

Klesla však zůstane patrně jediným vyslancem NHL v Třinci po dobu stávky. Turek potvrdil, že o dalších hráčích už v klubu neuvažují.

"Jasně jsem říkal, že ti, co si to místo vybojovali, mají moji plnou důvěru. Něco jiného by bylo, kdyby se jednalo například o Jágra nebo Červenku, ale takhle do kádru nechceme zbytečně zasahovat. Máme taky spoustu výborných hráčů a svými výkony to v úvodu sezóny jednoznačně potvrzují," uvedl Turek.

Třinci vstup do nového ročníku Tipsport extraligy vyšel. Obě úvodní utkání vyhrál a bez ztráty bodu zatím vede tabulku nejvyšší soutěže.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice