Hlavní obsah

V Liberci po Stewartovi končí i Simmonds. Vedení klubu tím Kanaďané dost zaskočili

Martin KézrPrávo

Oba kanadští hokejisté Wayne Simmonds a Chris Stewart ukončili své působení v Liberci. Simmonds se ve středu z rodinných důvodů rozhodl pro návrat do zámoří. Stewart už o den dřív oznámil, jde hrát zpátky druholigového německého Crimmitschau, kde již působil během letošního října. Svůj konec pod Ještědem zdůvodnil pocitem nedostatečného využití během zápasů.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Chris Stewart ze St. Louis Blues (vlevo) i Wayne Simmonds z Philadelphia Flyers (vpravo) náhle opustili Liberec.

Článek

„Pro nás je odchod kanadských hráčů hodně nepříjemným překvapením. Nepočítali jsme s tím, že po reprezentační pauze už nebudou pokračovat. Rozhodnutí hráčů nám bylo sděleno jen telefonicky prostřednictvím agenta," vyjádřil podiv generální manažer klubu Ctibor Jech, podle nějž oba kanadští útočníci absolvovali rozhovor s novým koučem Filipem Pešánem a probírali aktuální situaci. "Při něm ale nepadla o odchodu zmínka," dodal Jech.

„Vyhověli jsme i jejich přání nejet s námi na utkání European Trophy do Bernu, kde nás zastihla překvapivá jednostranná rozhodnutí obou hráčů. Simmonds nám vzkázal, že je z vážných rodinných důvodů nucen okamžitě odjet domů do Kanady. Stewart zase odůvodňoval svůj konec v Liberci malou vytížeností během utkání, o čemž se ale nikomu předtím nezmínil," zlobil se Jech s tím, že oba hráči nestandardním jednáním dostali vedení libereckého klubu do situace, kdy museli jejich rozhodnutí jen přijmout a smířit se s ním.

Simmonds stihl během šesti utkání v libereckém dresu nasbírat šest kanadských bodů a stát se i obětí rasistického verbálního útoku při zápase v Chomutově. Stewart odehrál pět střetnutí s bilancí jedné asistence.

Reklama

Související témata: