Hlavní obsah

Chybí nám disciplína, prohlásil plzeňský útočník Kratěna po sestupu z první příčky

Kladno

Hokejistům Plzně se v novém roce postupně rozplynul výrazný náskok na čele tabulky a po porážce v Kladně v 50. kole o vedení přišli, když je vystřídala pražská Slavia. Západočeši se potřebují chytit, a to bez ohledu na finiš závodu o Prezidentův pohár. Před startem play off by zase rádi získali herní pohodu.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Plzeňský útočník Ondřej Kratěna (vpravo) střílí gól kladenskému brankáři Janu Cháberovi.

Článek

Plzeňští se museli v zápase obejít bez celkem sedmičky hráčů základní sestavy a sami si průběh duelu komplikovali častými prohřešky proti pravidlům. Zatímco Kladno nasbíralo jen tři dvouminutové tresty, Plzeň devět, z toho šest ve druhém dějství. „Prohráli jsme proto, že nehrajeme disciplinovaně a necháme se často a zbytečně vylučovat," uvedl střelec jediného plzeňského gólu Ondřej Kratěna.

Na druhé straně při devíti vyloučeních ani jednou Západočeši v oslabení neinkasovali. „Snažili jsme se rozehrávku Kladna narušovat, což se nám myslím nejen v oslabení, ale v celém zápase, celkem dařilo," myslí si Kratěna. „Ale při tolika oslabeních potom chybí síla na ofenzivu," zdůraznil zkušený pětatřicetiletý útočník.

Strašákem jsou nájezdy

Plzeň nakonec po remíze 1:1 v základní hrací době vyválčila jenom bod, když prohrála na nájezdy. V posledních čtyřech kolech třikrát podlehla právě v nájezdech. „Trestná střílená nám opravdu nejdou a nejen díky nim střetnutí prohráváme. Tato dovednostní soutěž se nám zkrátka nedaří," připustil Kratěna.

Na absenci pětice elitních útočníků v čele s triem Martin Straka, Václav Pletka a Tomáš Vlasák se nijak vymlouvat nechtěl. „Dnes nemohli přijet, proto nehráli. Uvidíme, co bude dále," podotkl Kratěna.

Věci z kabiny ven nepůjdou

Západočeši se ovšem trápí prakticky celou poslední čtvrtinu extraligy a příliš si neví rady, v čem je zakopaný pes. „Kdybychom to věděli, tak se zvedneme a zlepšíme. Musíme se z tohoto stavu co nejdříve vyhrabat," burcoval Kratěna. Jak nelehkou situaci řeší kabina, ovšem prozradit nechtěl. „Co se děje v kabině, to ven v žádném případě nepůjde," ujistil Kratěna.

Jak moc velkou prioritou je pro Indiány dobytí Prezidentova poháru určeného pro nejlepší tým základní části, nechal Kratěna bez přímé odpovědi. "Naší prioritou je vyhrát příští utkání, a to je všechno, co nás nyní zajímá," uzavřel Kratěna.

Reklama

Související témata: