Hlavní obsah

Sparťan Pech si pochvaloval, že vydřené vítězství posílí psychiku týmu

Trefou Lukáše Pecha 20 vteřin před koncem si hokejisté Sparty udrželi i ve čtvrtém domácím utkání v sezóně stoprocentní bilanci. Po pátečním střelecké koncertu proti Třinci (8:3) ale proti Kladnu svedli Pražané o body s Rytíři urputnou bitvu. Pech si pochvaloval, že takové vítězství je pro psychiku týmu hodně důležité.

Foto: Profimedia.cz

Sparťanský útočník Lukáš Pech.

Článek

"Zápas se nám nepovedl podle našich představ. Neměli jsme tolik pohyb, kotouč na holi a ztráceli jsme puky u nich v pásmu. Kladno nás potrápilo, bylo rovnocenným soupeřem, ale štěstí se přiklonilo na naší stranu," řekl novinářům Pech. "Vyhrát gólem 20 sekund před koncem je vzpruha pro tým a psychika je na tom zase o trošku líp."

Pech byl už u šance ve 36. minutě, kdy za stavu 1:2 se společně s Janem Buchtelem snažili vyrovnat, ale puk skončil na horní tyči branky Jana Chábery. "Já jsem říkal Buchtovi (Buchtelemu), že mě asi trefil do hokejky a puk šel pak nahoru. Nebo naopak. Byla to taková skrumáž. Věděl jsem, že je to břevno, ale už jsem zvedal ruce a myslel, že to spadne dolů," popsal nepřehlednou situaci Pech.

Po ní v Tipsport Aréně chvilku zhaslo světlo a sudí Martin Fraňo s Martinem Homolou přerušili rozvíjející se akci Rytířů. U videa se přesvědčili, že gól nepadl. "Bylo štěstí, že rozhodčí pískal, protože zhaslo světlo. Jeli by dva na jedno, mohli nám odskočit na 3:1 a bylo by to trošku horší s námi," doplnil Pech.

Podle centra druhé sparťanské formace pak rozhodlo, že Kladno nezužitkovalo možnost hrát 63 vteřin v pěti proti třem v závěrečné třetině, a vítězný gól tak vstřelili domácí. "Bouchnul jsem do toho, sice jsem to tam chtěl, ale spadlo to tam se štěstím," okomentoval vítěznou trefu.

Reklama

Související témata: