Hlavní obsah

Šlégr těžce nesl debakl na Spartě a nechápal, proč hrál Litvínov se zbytečně přehnaným respektem

Praha

Nejtěžší debakl extraligové sezóny utrpěl Litvínov na ledě hokejové Sparty. Od začátku působil hodně odevzdaně a domácí mu nasázeli sedm gólů, aniž by sami inkasovali. Pro 42letého obránce hostů Jiřího Šlégra, který se po odmlce vrátil z politického angažmá k hokeji, nebylo snadné překousnout vysokou porážku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Litvínovský obránce Jiří Šlégr

Článek

"Utkání se nám vůbec nepovedlo, herní projev celého týmu byl špatný. Nevím proč, ale šli jsme proti Spartě zbytečně s přehnaným respektem," vykládal Šlégr, jenž byl na ledě u čtyř obdržených gólů a navíc dvakrát pykal na trestné lavici. „Můj pocit po takovém debaklu nemůže být příjemný. Musíme si ale přiznat, že soupeř se předvedl jako výborně bruslící tým, jemuž jsme jednoduše nestačili," říkal olympijský vítěz z Nagana.

Vzápětí přiznal, že nejhorší jsou pro něj při extraligovém comebacku rána po zápase. „Záda už budu cítit asi pořád, ale ozvala se i třísla. Musím být hodně pečlivý při rehabilitaci," líčil Šlégr, jenž ale v situaci, kdy Litvínov má zdravých jen šest obránců a nenašel juniory s odpovídající výkonností, musí hrát.

Litvínov si už podruhé v sezóně odvezl pořádný příděl. V Pardubicích před dvěma týdny prohrál 0:5, v Praze pak dokonce 0:7. „Neměli jsme vůbec nárok a předvedli jen pasivní antihokej," zlobil se asistent kouče Petr Rosol.

Při absenci gólmanské jedničky Pavla Francouze, jenž má od rozbruslení potíže s kolenem, musel 38letý náhradník Petr Franěk do branky od začátku poprvé od prosince 2012. Utkání však nedochytal, po šesté obdržené brance odjel na střídačku.

Jeho protějšek Tomáš Pöpperle udržel první čisté konto v sezóně a stačilo mu k tomu 21 zásahů. „Musím poděkovat klukům, odehráli celý zápas perfektně dozadu a v útoku jim to tam krásně padalo," liboval si.

Sparta předvedla, že je doma při chuti. Z pěti zápasů na vlastním ledě má plný počet bodů a skóre 26:7. „Jak nám to v útoku šlape, roste všem i střelecké sebevědomí. Celý zápas jsme měli výborný pohyb, naopak Litvínovu to od začátku nějak nebruslilo a přišlo mně, že to i docela brzo zabalil. Alespoň jsme si mohli zápas užít," tvrdil autor dvou branek Petr Kumstát.

Reklama

Související témata: