Hlavní obsah

Kladno - Třinec 4:5Adamský zařídil výhru Třince na ledě Kladna

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Zagrapan 0 : 1
5. Havlíček 1 : 1
9. Bonk 1 : 2
26. Patera 2 : 2
27. Polanský 2 : 3
29. Tenkrát 3 : 3
36. Rudovský 4 : 3
56. Zagrapan 4 : 4
59. Adamský 4 : 5
Záznam online reportáže

Kladno

Hokejisté Kladna prohráli v 9. kole extraligy s Třincem 4:5, před vlastním publikem tak nezvládli třetí ze čtyř zápasů. Rytíři třikrát dotáhli ztrátu, pak díky trefě Jana Rudovského z 36. minuty vedli, ale v závěrečném dějství otočili výsledek svou druhou trefou v utkání Marek Zagrapan a v čase 58:07 v přesilové hře Martin Adamský.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Brankář Třince Šimon Hrubec inkasuje druhý gól. Vpravo je kladenský útočník Petr Tenkrát.

Článek

Před utkáním byl oceněn domácí útočník Kuchler, který dnes nastoupil k jubilejnímu 500. duelu v extralize.

Vstup do zápasu vyšel Ocelářům, kteří po 83 vteřinách otevřeli skóre. Po nahození Krejčího našel Rákos Zagrapana, který snadno dorážel do odkryté branky. V páté minutě ale vyrovnal Havlíček, jenž z pravého kruhu překvapil Hrubce.

Třinec byl v ofenzívně nebezpečný, Ruferovu šanci ještě Rytíři přečkali, ale v deváté minutě už inkasovali. Po závaru před Cháberou doklepl puk Bonk. Další možnost měl unikající Martin Růžička, ale Doudera jej stihl vytlačit ze střelecké pozice. Rytíři pak hráli třikrát za sebou v početní výhodě, ale nedokázali se prosadit.

Na začátku druhé části odolalo v oslabení Kladno, následně zasáhl Chábera proti pokusu Martina Růžičky z mezikruží. Ve 26. minutě z podobné pozice na druhé straně zamířil přesně kladenský kapitán Patera a vyrovnal. Už za 34 vteřin ale hosté potřetí vedli, když přečíslení zužitkoval po přihrávce Adamský nekompromisní ránou Polanský.

Ve 29. minutě zpoza branky uvolnil zadovkou Patera Tenkráta a Kladno opět smazalo ztrátu. Oceláři se neprosadili při vyloučení Treilleho a otočit stav mohli Dragoun nebo Havlíček. Domácí se radovali až v 36. minutě, když Treille přepadl mimo brankoviště na Hrubce a Rudovský dorážel do odkryté branky. Pak zahrozil ještě Treille.

V závěrečném dějství při Zíbově vyloučení chytil třinecký gólman Havlíčkův nebezpečný pokus. Cháberu prověřil Adamský. Domácí odolali při Douderově vyloučení, ale v 56. minutě už inkasovali. Nahození Krejčího tečoval úspěšně Zagrapan. Oceláři rozhodli při Paterově vyloučení za vyhození puku do hlediště díky Adamskému, který zblízka prostřelil kladenského brankáře.

9. kolo hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - HC Oceláři Třinec 4:5 (1:2, 3:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 5. Havlíček (Dalecký), 26. Patera (Tenkrát), 29. Tenkrát (Patera, Eberle), 36. Rudovský (S. Treille, Dragoun) - 2. Zagrapan (Rákos, Krejčí), 9. Bonk (Hrabal), 27. Polanský (Adamský, Gorškov), 56. Zagrapan (Krejčí, Rufer), 59. Adamský (Linhart). Rozhodčí: Polák, Wagner - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 3234.
Kladno: Chábera - David Růžička, T. Kaberle, L. Procházka, Doudera, Majeský, Jankovič, Černošek - Tenkrát, Patera, Eberle - S. Treille, Dragoun, Rudovský - Dalecký, Kuchler, Havlíček - Strnad, Lukáč, Machač. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.
Třinec: Hrubec - Hrabal, Zíb, Roth, Linhart, Krejčí, Kania, Lojek, Foltýn - Martin Růžička, Bonk, Varaďa - Gorškov, Polanský, Adamský - Rákos, Marek Růžička, Rufer - Ostřížek, Zagrapan, Matuš. Trenéři: Kalous a Marek.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín