Hlavní obsah

Na Spartě jsme dostali sněhuláka. Už jsme se ale zvedli, těší Adamského po vítězství Třince

Kladno
Aktualizováno

Hokejisté Třince začínají plnit v extralize roli jednoho z favoritů. Po nepodařeném vstup do sezóny, když ze šesti kol uhráli jen sedm bodů, se zvedli a bodovali naplno třikrát za sebou. Na ledě Kladna rozhodl o výhře 5:4 v 59. minutě v přesilovce Martin Adamský, který věří, že Oceláři se nastartovali a budou stoupat tabulkou vzhůru.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Třince se radují ze vstřeleného gólu.

Článek

"Po prvních dvou prohraných utkáních jsme byli nervózní. Věřím, že to už pominulo. Po utkání na Spartě, kde jsme dostali sněhuláka, jsme si řekli, že takhle hrát nemůžeme. Od té doby jsme se zvedli a daří se nám," pochvaloval si Adamský, že v kabině už je jiná nálada, než po prohře na ledě Sparty 3:8.

Adamský stihnul v devíti zápasech nasbíral 10 bodů za sedm tref a tři asistence. "Asi je to můj nejlepší start do sezóny. Většinou mám silný až konec sezony, protože se pomalu rozjíždím. Jsem rád, že se mi daří od začátku. Doufám, že mi ta forma co nejvíc vydrží a bude mi to tam padat co nejdéle," prohlásil Adamský.

"Pořád jsme si věřili"

Třinec v Kladně třikrát ztratil vedení, ale pak dokázal obrátit stav 3:4. "Pořád jsme si věřili. Na Kladno umíme a téměř pokaždé jsme tady vybojovali nějaké body. Za stavu 4:4 jsme byli rádi, že můžeme bodovat a nakonec jsme se štěstím uhráli tři body," uvedl dvaatřicetiletý forvard.

Rozhodující trefu vstřelil při přesilovce Ocelářů v čase 58:07. "Chtěl jsem původně přihrávat Polanskému, nevyšlo to. Naštěstí se odrazil puk od kladenského hráče zpátky ke mně a nadvakrát jsem dostal puk do branky," dodal Adamský.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec