Hlavní obsah

Strapáč čekal v sezóně na gól, střelecký účet otevřel hattrickem

Praha

Třiadvacetiletý vítkovický forvard Petr Strapáč musel až do dnešního duelu na ledě Sparty čekat na první zásah v sezóně. S posvěcením videorozhodčího se dočkal v závěru první třetiny a nakonec byl s hattrickem na kontě hrdinou zápasu, v němž Ostravané po výhře 6:4 jako první v novém ročníku na ledě Pražanů bodovali.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Vítkovický Petr Strapáč (uprostřed) oslavuje se spoluhráči gól na ledě Sparty.

Článek

"Hattrick určitě potěší; byly to moje první góly v sezóně. Už předchozí zápas tam byly nějaké šance a teď se nakonec s góly roztrhl pytel," pochvaloval si Strapáč v rozhovoru s novináři. "Gólů tolik nedávám, ale důležité jsou hlavně ty body po domácí ztrátě s Chomutovem," připomněl Strapáč domácí porážku 0:2 s Piráty v sedmém kole.

Ostravané předčili Spartu v desetigólové přestřelce, k níž však položili základ povedeným nástupem. Na hru soupeře byli dobře nachystaní. "Zachytili jsme útoky ve středním pásmu, eliminovali jsme a využili ty šance. Oni byli trošku zaskočení. Škoda, že jsme nebyli potom tak klidní a nepohlídali si to," litoval Strapáč dramatické zápletky, kdy domácí favorit vyrovnal z 0:3 na 3:3 a byl několikrát blízko vedoucí brance.

"Místo toho, abychom hráli jako do té doby, vypadli jsme z rytmu, byli vylučovaní a bohužel jsme si nechali dát gól na 3:3," uvedl Strapáč.

Přestávka pomohla

Náskok Ostravanů se rozplynul v průběhu osmi minut ve druhé třetině, před třetím dějstvím jim evidentně pomohla přestávka. "Prostě jsme si o přestávce řekli, že budeme hrát stejně jako v první třetině. Tedy na brejky, ze kterých jsme dali góly. Proměnili jsme i přesilovku a nakonec to uzavřeli do prázdné branky," shrnul Strapáč.

"Před zápasem bychom stav 3:3 po dvou třetinách brali, ale byla by škoda nevyhrát tak dobře rozehraný zápas. Určitě jsme rádi, že jsme to dotáhli do vítězného konce," dodal Strapáč, jenž si hattrickem nadělil předčasně dárek k pátečním čtyřiadvacetinám.

Reklama