Hlavní obsah

Hokejový útočník Buchtele vypsal před zápasem Sparty proti Pardubicím bonusy

Praha

První zápas v dresu Sparty proti svým bývalým spoluhráčům z Pardubic čeká hokejového útočníka Jana Buchteleho. Třiadvacetiletý hráč v létě opustil kádr Východočechů a stal se jednou z řady letních posil Pražanů. V pátek se poprvé postaví proti Pardubicím v zápase, který bude navíc soubojem o první místo. Oběma týmům se totiž vstup do sezóny vydařil.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Útočník Sparty Jan Buchtele (vlevo).

Článek

"Těším se na to. Už jsem si psal s pár klukama a hecovali jsme se. Nějaké bonusy určitě vypíšu," uvedl Buchtele, který bere fakt, že se hraje o čelo tabulky jako další motivaci. "Budeme se chtít vytáhnout a potvrdit naši domácí fazónu," slibuje odchovanec Hradce Králové, který do extraligy vstoupil poprvé v sezóně 2008/09 v pardubickém dresu.

Poslední vzájemný zápas Sparty a Pardubic v Tipsport Areně skončil jednoznačnou výhrou Pražanů 9:2. "Uvažoval jsem, že bych mohl vypsat odměnu, že něco zaplatím za každý (vstřelený) gól," usmíval se Buchtele. "Devět branek ale nepadá v každém zápase, takhle se hrát nedá. Spíše to bude vyrovnaný boj," uvedl.

Hodně branek by ale padnout mohlo - Sparta je nejofenzivnějším týmem soutěže a Pardubice jsou v produktivitě druhé. Oba celky ve 12 zápasech nastřílely v součtu 95 branek. "Ač to třeba někdo nečekal, tak Pardubice jsou v tabulce vysoko a my víme, jakou mají sílu. Určitě se na to připravíme a budeme chtít vyhrát," řekl Buchtele.

Pražané zlepšují defenzivu

Sparta se v posledních dnech ale zaměřuje zejména na zlepšení defenzivy. "Z obrany vše vychází. Když nedostanete gól, můžete vyhrát na jeden vstřelený. I proto se na ni soustředíme. Pořád to není perfektní, ale pracujeme na tom, aby se zlepšovala," uvedl. Pražané totiž v této sezóně odehráli už několik gólových "přestřelek".

Buchtele nepředpokládá, že by se ho trenér Josef Jandač ptal na poznatky ke hře Pardubic. "Máme výborného trenéra, který si s tím určitě dokáže poradit. A když se zeptá, tak asi Rolase (Tomáše Rolinka), který je starší a má lepší náhled na hru. Takže spíše by to řešil s ním," poukázal Buchtele na fakt, že v létě do Sparty z Pardubic zamířil i současný kapitán Sparty. Rolinek sice ze zdravotních důvodů vynechal poslední dva zápasy, v pátek by ale hrát měl.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice