Hlavní obsah

Karlovy Vary - Vítkovice 1:4Brankářská posila Dolejš pomohl Vítkovicím k výhře ve Varech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Roman 0 : 1
20. Svačina 0 : 2
29. Zaťovič 1 : 2
32. Sloboda 1 : 3
44. Huna 1 : 4
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Vítkovic vyhráli v zápase 15. kola extraligy na ledě Karlových Varů 4:1 a ukončili tak sérii tří porážek. Třemi kanadskými body se na tom podíleli útočníci Ondřej Roman a Vladimír Svačina, vydařený extraligový debut zažil brankář Daniel Dolejš. Západočeši doma prohráli po předešlých čtyřech výhrách.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Hokejisté Vítkovic se radují z vítězství.

Článek

Devatenáctiletého Dolejše Vítkovice získaly až dnes a do zápasu jej nasadili do sestavy stejně jako novou defenzivní akvizici Milana Hrušku. U domácích se poprvé v sezóně představil Petr Pohl, který po neúspěšném hledání nového angažmá opětovně zakotvil v řadách Energie.

Po úvodní příležitosti Zuckera, když jeho střela těsně minula pravou tyč vítkovické branky, ovládli v úvodním dějství led Severomoravané. Ve 14. minutě si křížnou přihrávku Romana srazil do vlastní sítě Grman a těsně před odchodem do kabin stejný hráč nezištně přihrál zpoza branky Svačinovi, který navýšil vedení hostů na dvě branky.

Na začátku druhé třetiny domácí přece jenom zvýšili obrátky a výsledkem byla ve 29. minutě branka Zaťoviče. Kapitán Karlových Varů tak využil přesilovou hru. Neuplynuly však ani tři minuty a po chybě Gulašiho si před Závorku najel zcela osamocený Sloboda a bekhendovou kličkou vrátil stav opět na dvoubrankový rozdíl.

Snahu karlovarských něco s výsledkem udělat zabrzdil hned v úvodu posledního dějství Huna, který ve 44. minutě využil přesilovou hru. Juniorský reprezentant v brance Vítkovic měl i potřebné štěstí, když mu hned několikrát pomohla tyč. Vítkovice si poté již zbytek zápasu pohlídaly a v Karlových Varech si spravili chuť po třech domácích porážkách.

15. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Vítkovice Steel 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávka: 29. Zaťovič (R. Hruška, J. Drtina) - 14. Roman, 20. Svačina (Roman), 32. Sloboda (Svačina), 44. Huna (Roman, Svačina). Rozhodčí: Minář, Polák - Zavřel, Podrazil. Vyloučení: 4:5, navíc Valčák (Vítkovice) 10 min. Využití: 1:1 Diváci: 3369.
Karlovy Vary: Závorka - Šmach, Bičánek, Grman, J. Drtina, Parýzek, Gulaši, Schusser - Pohl, R. Hruška, Zaťovič - Koblasa, Roman Vlach, Doležal - Zucker, Vachovec, Dlouhý - M. Látal, Kytnár. Trenéři: Mlejnek a Kverka.
Vítkovice: Dolejš - Štencel, Kudělka, Sloboda, L. Kovář, Pastor, Dudáš, M. Hruška - Strapáč, Burger, Húževka - Huna, Roman, Svačina - J. Káňa, M. Hlinka, Szturc - Kucsera, Valčák, Kolouch. Trenéři: Oremus a Šimíček.

Reklama

Související témata: