Hlavní obsah

Hradec Králové - Karlovy Vary 1:2Karlovy Vary poprvé vyhrály na ledě soupeře, uspěly v Hradci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Doležal 0 : 1
27. Kudrna 1 : 1
47. Hruška 1 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Hradce Králové podlehli v 16. extraligovém kole Karlovým Varům 1:2. Domácí zůstali potřetí v sezóně bez bodového zisku, Západočeši naproti tomu utnuli sérii tří porážek a vůbec poprvé v sezóně se mohli radovat po utkání na ledě soupeře.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Hokejisté Karlových Varů se radují ze vstřelení gólu.

Článek

Hosté přijeli na východ Čech - do arény průběžně druhého nejlepšího celku soutěže - s tristní úspěšností na hřištích protivníků. Do dneška získali mimo svůj stadion pouze jediný bod. V Hradci se však do boje o jejich další přísun vrhnuli ve stylu domácích. Tedy s kousavou defenzivou, perfektním brankářem a rychlými protiútoky.

Naopak tým trenéra Draisaitla výrazně změnil taktiku. Posílen dvěma výhrami v řadě (ve Vítkovicích a v Třinci) se pustil od první minuty do útočení. Hosté proto poprvé vystřelili až ve čtvrté minutě zápasu. Naopak domácí kapitán Šimánek mohl otevřít skóre rekordně rychlým gólem. Už v páté vteřině se dostal k dorážce, jenže kotouč zametl pouze do betonů gólmana Závorky.

Jako kdyby tato situace byla předzvěstí dalšího vývoje. Mountfield útočil, proti němu však stál neuvěřitelně klidný gólman. Karlovarští byli navíc od poloviny první části poměrně nebezpeční. Minutu před koncem třetiny perfektně zasáhl domácí brankář Kantor, když vychytal šance Doležala i Gulašiho.

Po přestávce se však již hosté ujali vedení. A uspěli (jak jinak) z brejku. Vlastní gól si dal hradecký kapitán Šimánek. Útočník první řady srazil ve 24. minutě za Kantorova záda Doležalovu přihrávku. Synovi někdejšího reprezentanta tak byla připsána první branka v sezoně.

Vyrovnání zařídil zkušený Kudrna. Ve 27. minutě s přehledem proměnil Pláňkovu přihrávku. Pro domácího útočníka to byl již osmý bod v posledních třech zápasech. Při výhrách ve Vítkovicích, Třinci a v duelu s Vary čtyřikrát skóroval a připsal si stejný počet asistencí.

V tu chvíli se zdálo, že Hradec potvrdí roli favorita. Ale nestalo se, místo toho hosté ve třetí části zlomili své venkovní prokletí. Ve 47. minutě využil přesilovku bekhendovou střelou Hruška. Byla to jeho pátá trefa v ročníku. A nakonec také vítězná.

16. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Energie Karlovy Vary 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 27. Kudrna (Pláněk) - 24. J. Doležal, 47. R. Hruška (J. Drtina). Rozhodčí: Hribik, Kalivoda - Hejl, Kajínek. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. Diváci: 4478.
Hradec Králové: Kantor - Harant, Vydarený, Pláněk, Mikuš, Ptáček, Frühauf, Jank, Plášil - Kudrna, Mertl, Šimánek - Škoda, Červený, L. Květoň - Suja, Knotek, Podlešák - Švihálek, Tvrdík, Nedvídek. Trenéři: Draisaitl a J. Kučera.
Karlovy Vary: Závorka - Schusser, Bičánek, Šmach, J. Drtina, Parýzek, Gulaši - Pohl, R. Hruška, Zaťovič - Zucker, Vachovec, Dlouhý - Hovorka, Roman Vlach, J. Doležal - M. Látal, Kverka, Kytnár. Trenéři: Mlejnek a J. Kverka st.

Reklama

Související témata: