Hlavní obsah

Kumstát svým osmým gólem pomohl Spartě k šesté výhře za sebou

Plzeň

Hokejisté pražské Sparty vyhráli na plzeňském ledě 2:1 po samostatných nájezdech, prodloužili svou vítěznou sérii na šest utkání a stále drží vedení v extraligové tabulce, o čtyři body před rivalem Slavií. Na západě Čech výrazně přispěl k porážce úřadujících šampiónů Petr Kumstát, který ve 46. minutě vyrovnal na 1:1 a odstartoval sparťanský obrat v zápase.

Foto: Petr Eret, ČTK

Lukáš Pech ze Sparty (23) uniká plzeňskému Pavlovi Kašpaříkovi.

Článek

"Moc jsem neviděl, kde přesně je puk a blížil se ke mně obránce. Potřeboval jsme proto vystřelit rychle a snažil jsem se dát ránu. Šlo to nahoru a naštěstí se to brankáři mezi rukou a tělem dokutálelo za brankovou čáru," popisoval svojí osmou trefu v sezóně 197 centimetrů vysoký útočník.

"Chtěli jsme tu bodovat a bylo to hodně těžké utkání. Plzeň hrála hodně důrazně, má výborné mužstvo," ocenil Kumstát. "My jsme ale hráli trpělivě, šli jsme si za vyrovnáním a to se nám také povedlo," řekl k průběhu utkání jednatřicetiletý rodák z Prostějova.

Holešovický tým oproti úvodu sezony významně zlepšil defenzivní hru a zvládá vítězit i na menší počet nastřílených branek. "Třeba poslední dva zápasy jsme neodehráli tak dobře, neměli jsme takový pohyb, ale přesto jsme z nich vytěžili pět bodů. Čím víc má mužstvo získaných bodů, tak tím si více věří a ví, že dokáže obrátit i nepříznivý stav. Chceme bodovat v každém utkání," hledá příčiny sparťanské herní a výsledkové pohody.

"Dneska jsme vlastně dali jen jeden gól ze hry, ale stejně jsme vyhráli. Nedáváme teď sice tolik gólů, ale parádně nám chytá brankář Pöpperle. Není to teď jen o útoku. Jsme rádi, že jsme zlepšili i naší obrannou hru. Pomáhá nám to vyhrávat," pochvaluje si Kumstát zlepšenou defenzivu Sparty podpořenou spolehlivým gólmanem Tomášem Pöpperlem.

Jedinou větší nepříjemností na sparťanské výhře bylo zranění útočníka Miroslava Formana, kterého na střídačce zasáhl vyhozený puk. "On se díval na led a trefilo ho to z boku do hlavy. Na chvíli ztratil vědomí, ale bude v pořádku," vysvětlila odstoupení Formana ze hry bývalá opora Karlových Varů. "Byl to pro nás všechny nepříjemný pohled, jak ležel na střídačce a jsme moc rádi, že je skoro zdravý," uzavřel Kumstát.

Reklama

Související témata: