Hlavní obsah

Slavia - Hradec Králové 1:2Hokejisté Hradce Králové vyhráli na ledě Slavie a dotáhli ji

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Kolář 1 : 0
49. Knotek 1 : 1
58. Vydarený 1 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Hradce Králové vyhráli v 17. kole extraligy na ledě Slavie 2:1 a ukončili tak sérii pěti výher Pražanů. Východočeši zápas otočili dvěma góly ve třetí třetině a potvrdili tak pozici nejlepšího týmu na kluzištích soupeřů. Mountfield venku nebodoval jen jednou v prvním kole, poté devětkrát za sebou ano. Hradec Králové se tak v tabulce dotáhl na Slavii.

Článek

Východočeši posíleni úspěchy na kluzištích soupeřů v této sezoně byli hned od začátku aktivní. V O2 areně je navíc podporovala i početná a hlasitá skupina fanoušků. Svou snahu ale nedokázali přetavit ve vedoucí gól, nejblíže k němu měl v 8. minutě před Furchem osamocený Červený, který ale střílel vedle.

Slavii tak do vedení pomohla hned první přesilová hra. Při Jankově vyloučení otevřel skóre po samostatné akci Kolář, který si tak připsal čtvrtý gól ve čtvrtém zápase v dresu Pražanů. K úspěchu mu ale pomohla i nechtěná teč jednoho z hradeckých hráčů.

Ještě v závěru první třetiny mohl po chybě Slavie v rozehrávce vyrovnat Švagrovský, ale ani on nemířil přesně. Hosté poté promarnili i 49 sekund dlouhou přesilovku pět na tři. Furch byl pozorný. Nepřekonal jej krátce před jejím začátkem Mertl ani Kudrna po jejím skončení.

Mountfield se i nadále snažil srovnat se Slavií krok, ale narážel na připravenou obranu soupeře a spolehlivého Furcha, který mířil za čtvrtým čistým kontem v sezoně. Ve 49. minutě se ale před něj zpoza branky natlačil Knotek a vyrovnal.

Oba týmy se následně snažily zápas rozhodnout v normální hrací době a hostům se to nakonec povedlo. V 58. minutě prostřelil Furcha po Šimánkově přihrávce Vydarený. Těsné vedení Hradec Králové nakonec udržel, Květoň trefil navíc při power play Slavie tyč.

17. kolo hokejové extraligy:
HC Slavia Praha - Mountfield Hradec Králové 1:2 (1:0, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 13. Kolář (Valach, Wharton) - 49. Knotek, 58. Vydarený (Šimánek, Kudrna). Rozhodčí: Horák, Pešina - Charvát, Frodl. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 3651.
Slavia Praha: Furch - Wharton, Holub, Valach, Šenkeřík, Knot, Kolařík, Beňovič - Kolář, Bednář, Krenželok - Žejdl, V. Růžička ml., Sklenář - Skokan, P. Jelínek, Poletín - Micka, Vrdlovec, Klhůfek. Trenéři: V. Růžička st. a Weissmann.
Hradec Králové: Kantor - Harant, Vydarený, Pláněk, Mikuš, Ptáček, Frühauf, Jank - Kudrna, Mertl, Šimánek - Škoda, Červený, L. Květoň - Švagrovský, Knotek, Podlešák - Nedvídek, Tvrdík, Marek. Trenéři: Draisaitl a Kučera.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články