Hlavní obsah

Vítkovice - Zlín 2:4Vítkovice znovu tápou, Zlín jim uštědřil šestou domácí porážku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Hlinka 1 : 0
23. Ondráček 1 : 1
26. Sloboda 2 : 1
32. Honejsek 2 : 2
36. Balaštík 2 : 3
57. Holík 2 : 4
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Vítkovic podlehli ve 21. kole extraligy Zlínu 2:4 a v domácím prostředí utrpěli už šestou porážku. Ostravané vedli 2:1, ale promarnili řadu šancí i dvě přesilové hry pět na tři a soupeř ve druhé polovině zápasu skóre třemi góly otočil. Autorem vítězného gólu byl Jaroslav Balaštík, který se proti Vítkovicím trefil i v prvním duelu sezóny.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Hokejisté Zlína se radují z gólu na ledě Vítkovic.

Článek

Vítkovice po dvou výhrách venku vtrhly na Zlín jako velká voda a z jejich úvodního náporu se narodil i brzký gól, který v páté minutě z brankoviště zaznamenal Hlinka.

Domácím do noty hrály i další události. Nedlouho po gólu měli 90 sekund přesilovky pět na tři, ale v největší příležitosti Burger minul prázdnou bránu. Zlínu dal vydechnout až po čtvrthodině faulem a vyloučením Valčák. Hosté se v přesilovce vymanili z defenzívy a usadili se před Dolejšem, který už při hře pět na pět musel krýt nepříjemnou Köhlerovu dorážku.

Zlín zůstal při větší aktivitě i v úvodu druhé části a Ondráček ve 23. minutě zařídil vyrovnání, když se protáhl dřímajícím vítkovickým komparsem kolem několika hráčů a švihem překonal i Dolejše.

Vítkovice ještě jednou strhly vedení na svou stranu. Sloboda už po třech minutách prostřelil od modré čáry změť hráčů před Kašíkem, který navíc v osudný moment chytal bez ztracené hokejky. Domácí v příštích pěti minutách mohli zasadit soupeři rozhodující direkt, ale z řady možností se nic neujalo. Strapáč nedokázal zacílit poloprázdnou bránu, Svačina pro změnu zazvonil na tyčku.

Ostravané tak na sebe znovu sami přivolali nočních můru domácích zápasů, ve kterých jsou v extralize třetí nejhorší. Zahodili řadu příležitostí a protivník využil jejich okna v obraně. Honejsek v 32. minutě zůstal nekrytý u levé tyče a pohodlně v přesilovce doklepl za Dolejše vyraženou ránu Čajánka.

Vítkovický Valčák pak ještě spálil sólový nájezd na Kašíka a hosté zvrat dokonali v 37. minutě trefou Balaštíka, který dostal do prostoru za beky ideální pas od Lešky. Z další akce mohl domácí dorazit Kubiš, ale jeho bekhendovou střelu dokázal Dolejš se štěstím zalehnout těsně před čarou.

Ostravský zmar vygradoval v závěru. Když domácí zase promarnili 112 sekund přesilové hry pět na tři, při níž ve výhodné situaci Hruška z brankoviště mířil těsně vedle, dohráli v křeči. Tři minuty před koncem udělal jejich snaze definitivní přítrž Holík, který se krásně vyhnul Slobodovi a švihem pod horní tyč rozhodl.

21. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Steel - PSG Zlín 2:4 (1:0, 1:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 6. M. Hlinka (Szturc, Vandas), 26. Sloboda (Valčák) - 23. Ondráček (Horák, Tesařík), 32. Honejsek (Čajánek, Holík), 36. Balaštík (Leška, Tesařík), 57. Holík. Rozhodčí: Minář, Jeřábek - Hejl, Kajínek. Vyloučení: 4:9. Využití: 0:1. Diváci: 5303.
Vítkovice: Dolejš - M. Hruška, Barinka, Sloboda, Kudělka, Stehlík, Kovář, Štencel - Strapáč, Burger, Húževka - Huna, Roman, Svačina - Vandas, M. Hlinka, Szturc - Kolouch, Valčák, Kucsera. Trenéři: Oremus a Šimíček.
Zlín: Kašík - Valenta, Marušák, Řezníček, Zámorský, Tesařík, Horák - Balaštík, Leška, O. Veselý - Kubiš, Holík, Čajánek - Honejsek, Melenovský, Köhler - Okál, P. Sedláček, Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Reklama

Související témata: