Hlavní obsah

Plzeň mým nuceným odchodem udělala chybu, tvrdí Straka po premiéře v dresu Chomutova

Chomutov

Zkušený hokejový útočník Josef Straka vyměnil během několika dní dres mistrovské Škody Plzeň za barvy Chomutova. Přišel do týmu, který se nachází na konci tabulky, ale nepropadá skepsi. Věří, že společně s dalšími posilami pomůže Pirátům k úniku z nepříjemných pozic na dně extraligového pelotonu.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Chomutovský útočník Josef Straka v utkání proti Liberci.

Článek

Nemrzí vás, že jste nezůstal v Plzni?

Už je to pryč. Plzeň se rozhodla tak, jak se rozhodla. Ale krátkého působení tam nelituji. Odvedl jsem během měsíce nějakou práci. Vedení a trenéři s tím nebyli spokojeni. A že mi neprodloužili angažmá? To je jejich názor.

Jakou máte v Chomutově motivaci?

Budu se snažit ze všech sil dokázat, že v Plzni ukončením mé zkoušky udělali chybu. Uznávám, že v tamním kádru jsou špičkoví hráči, kteří mají titul. Ale i v Chomutově jsou dobří hokejisté. Jenom na nich ležela v poslední době psychická deka, jak jsem si všiml. Snad se to rozpoložení může brzy změnit k lepšímu. Chomutov beru jako novou výzvu.

Znal jste z dřívějška některé chomutovské hráče?

Nejvíc si vybavuji, že jsem se potkával na ledě s Davidem Hruškou a Vojtou Kubinčákem už od dorosteneckých a juniorských kategorií a navíc si je samozřejmě pamatuji i z extraligy. Lukáše Pulpána znám už z dřívějšího působení v Plzni. V Chomutově jsou i mladí kluci, ale ti jsou v každém týmu. Věřím, že se během pár utkání sehrajeme a bude to jen lepší.

Potěšila vád vítězná premiéra nad Libercem?

Jsem rád za tři body, které jsme potřebovali. Chomutov po předešlém debaklu 1:7 ve Zlíně zabral proti Bílým Tygrům hlavně v obraně a nový brankář Martin Růžička nám vychytal čisté konto. Přitom jsme si jen něco řekli při předzápasovém tréninku. Tedy, kde se budeme pohybovat při bránění, v přesilovkách. Dáváme se do kupy za pochodu. Věřím, že jedno vítězství není jen první vlaštovkou, ale bude jich hejno (úsměv).

Kam směřují chomutovské plány?

Snažíme se být pozitivní, abychom pokračovali ve zlepšených výkonech. Základem musí být zodpovědná hra odzadu a k tomu hodláme přidat nějaké vstřelené góly.

Reklama

Související témata: