Hlavní obsah

Liberec - Vítkovice 5:2Liberec se střelecky probudil a porazil Vítkovice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Nedvěd 1 : 0
22. Kolouch 1 : 1
25. Filippi 2 : 1
38. Čakajík 3 : 1
41. Derner 4 : 1
51. Nedvěd 5 : 1
57. Huna 5 : 2
Záznam online reportáže

Liberec
Aktualizováno

Hokejisté Liberce porazili ve 24. kole hokejové extraligy zásluhou čtyř využitých přesilovek Vítkovice na svém ledě 5:2 a po dvou porážkách, kdy vůbec neskórovali, opět zabrali a naplno bodovali. Zároveň snížili ztrátu na svého soupeře na tři body a mají utkání k dobru. Pro Ostravany, jimž se na kluzištích soupeřů poměrně daří, šlo naopak o čtvrtou prohru v řadě. Třemi body za dva góly a přihrávku se blýskl kapitán Bílých Tygrů Petr Nedvěd.

Foto: Milan Malíček, Právo

Liberecký Petr Nedvěd.

Článek

Domácí Liberec předvedl výborný vstup do utkání a Nedvědova formace nepustila hosty celou minutu z obranného pásma. Se střelami Urbana i Vampoly si ale poradil Málek. Liberečtí pokračovali ve své aktivitě a vybojovali si přesilovou hru, při které zasypali Málka sprškou střel. Gól se jim však vstřelit nepodařilo.

První velkou šanci hostů měl Huna, když jel sám na Melicherčíka, ten si ale s jeho blafákem poradil. Do vedení tak šli na konci třetiny po zásluze Severočeši. Při hře čtyři na čtyři přenechal Vampola za modrou čárou puk kapitánu Nedvědovi a jeho překvapivá střela prošla Málkovi mezi betony.

Vítkovičtí se vyrovnání dočkali krátce po začátku druhé třetiny. Po chybě liberecké obrany najížděli na Melicherčíka osamoceni Hlinka s Kolouchem a druhý jmenovaný vyrovnal stav zápasu. Z úspěšného zásahu se ale hosté neradovali příliš dlouho. K odraženému kotouči se dostal Filippi a vrátil Bílým Tygrům vedení.

V polovině utkání měli Vítkovice k dispozici téměř minutovou přesilovku pěti proti třem. Domácí se ale díky velké obětavosti ubránili. Do trháku tak šli Liberečtí, kteří zásluhou Čakajíkovy bomby od modré podruhé v zápase zužitkovali početní výhodu - 3:1.

Do začátku třetí třetiny si Bílí Tygři přenesli další přesilovou hru a opět ji dokázali využít. Obránce Derner nic nevymýšlel a střelou od hrazení trefil přesně pod horní tyč Málkovy branky. Hosté mohli snížit v 80 vteřin trvající dvojnásobné přesilovce, všechny střely však pochytal spolehlivý Melicherčík.

Naopak domácím se v přesilovkách dařilo. Po Nedvědově střele bez přípravy využili už čtvrtou výhodu v utkání. Tři minuty před koncem se po pěkné akci prosadil hostující Huna a snížil. Závěr zápasu si však Severočeši pohlídali a mohli se radovat.

24. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Vítkovice Steel 5:2 (1:0, 2:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 19. Nedvěd (Vampola), 25. Filippi, 38. Čakajík (Pospíšil, Filippi), 41. Derner (Nedvěd, Bartek), 51. Nedvěd (Hunkes, Výtisk) - 22. Kolouch (M. Hlinka, Bail), 57. Huna (Svačina). Rozhodčí: Kalivoda, Lacina - Podrazil, Zavřel. Vyloučení: 9:11, navíc Valský - M. Hruška, Kudělka všichni 10 min. Využití: 4:0. Diváci: 4067.
Liberec: Melicherčík - Hunkes, Derner, Voráček, Výtisk, Vitásek, Čakajík, Šimek - T. Urban, Nedvěd, Vampola - Bartek, Bulík, Víšek - Pospíšil, Filippi, Bulíř - Valský, Zacha, J. Vlach. Trenéři: Hynek a M. Černý.
Vítkovice: Málek - M. Hruška, Barinka, Sloboda, Kudělka, Stehlík, Kovář, Bail - Burger, Valčák, Szturc - Huna, Roman, Svačina - Vandas, Húževka, Strapáč - Šedivý, M. Hlinka, Kolouch. Trenéři: Oremus a Šimíček.

Reklama

Související témata: