Hlavní obsah

Přál jsem si, aby byl co nejdřív konec, přiznal vítkovický brankář Málek

Liberec

Vítkovičtí hokejisté se vraceli z Podještědí zklamaní. Není divu, v Liberci nepodali optimální výkon a prohráli 2:5. Rozpaky nad další porážkou v Tipsport extralize proto netajil ani zkušený brankář Roman Málek. „Musíme zabrat příště,“ hleděl už k dalšímu zápasu v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Vítkovic Roman Málek.

Článek

Jak se ohlížíte za nepovedeným vystoupením v Liberci?

Přijeli jsme už den předem, abychom byli připravení. Začátek nám nevyšel. Liberečtí nás nepouštěli z našeho obranného pásma, z toho pramenil jejich tlak. Bohužel jsme inkasovali první gól, a pak se to sečetlo dohromady. Neproměnili jsme dvě přesilovky pěti proti třem. Ve třetí třetině jsme prohrávali 1:5 a už jsem si přál, aby byl co nejdřív konec.

Libereckou ofenzivu táhl střelecky Petr Nedvěd. Bylo těžké čelit jeho aktivitě?

O Petrovi všichni víme, že je to kvalitní hráč. Co víc k tomu říct? Gratuluji mu k výkonu, ale z našeho pohledu je jedno, kdo nám dal góly, když jsme prohráli.

Přitom Bílí Tygři vyšli předtím dvakrát gólově naprázdno...

Čekali jsme, že to bude pro nás ošemetné utkání. Tím, že Liberečtí v předešlých kolech neskórovali, měli velkou motivaci. Prostě jsme jejich probuzení odnesli, ale to se stává, že některé mužstvo procitne a nasype soupeři víc branek.

Jak vnímáte deváté místo Vítkovic v průběžné tabulce?

Ještě není odehrána ani půlka soutěže. Charakterizuje ji ale velká vyrovnanost. Týmy v tabulce za námi, tedy Litvínov a Liberec, vyhrály a jsou na tom bodově skoro stejně jako my. Potřebujeme co nejdřív bodovat naplno.

Už v úterý předehráváte duel s Chomutovem. Je pro vás výhoda, že s posledním celkem tabulky se střetáváte podruhé během krátké doby?

Asi před deseti dny jsme v Chomutově vyhráli 7:2, kdy nám vyšlo úplně všechno, na co jsme v ofenzivní fázi sáhli. A jestli je pro nás příznivé, že se s ním potkáváme znovu, se ukáže až podle výsledku. Pokud zase nad Piráty vyhrajeme, bude to samozřejmě výhoda.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín