Hlavní obsah

Hokejisty Brna posílí na měsíční hostování útočník Brendl

Hokejisty Komety Brno posílí útočník Pavel Brendl, který přichází na měsíční hostování z Pardubic. Dvaatřicetiletý juniorský mistr světa z roku 2001 odehrál minulou sezónu v Pardubicích, v minulosti působil také v NHL, KHL a dalších evropských soutěžích. Brněnskému týmu by měl pomoci z momentální krize; v posledních třech zápasech Kometa nebodovala a vstřelila pouze tři branky. Brendl už se v Brně zapojil do přípravy.

Foto: Pavel Paprskář, ČTK

Hokejista Pavel Brendl.

Článek

"Protože máme zraněného Jakuba Svobodu i Libora Pivka, rozhodli jsme se pro posílení útoku. Od Pavla Brendla si slibujeme hlavně zvýšení produktivity," uvedl na webu Komety majitel klubu Libor Zábranský.

V minulém ročníku extraligy působil Brendl v Pardubicích. Přesně před rokem jej ale postihla trombóza a stihl potom odehrát už jen poslední dvě kola základní části extraligy a předkolo play off. V této sezoně se do kádru kouče Zdeňka Venery nevešel.

Brendl by měl nastoupit v první útočné řadě společně s Leošem Čermákem a Janem Hruškou. "Všechno se dojednalo včera v poledne. Téměř devět měsíců jsem nehrál zápasy, tři měsíce jen trénuju. Proto nemusím zdůrazňovat, jak se těším," řekl po dnešním tréninku Brendl.

"Hlavně se budu snažit nic nezkazit. A pokusím se hodně střílet. Trenér nám zdůrazňuje, že nedáváme branky. Snad se mi podaří Brnu pomoci," dodal Brendl.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice