Hlavní obsah

Musíme počítat i s baráží, nezastírá chomutovský bek Jan Novák

Chomutov

Na svém kontě má takřka půl osmistovky odehraných zápasů v české extralize, k tomu i působení v Rusku, Finsku, Švédsku, Itálii a Rakousku. Ale v současných týdnech prožívá zkušený hokejový obránce Jan Novák nejspíš nejsložitější období v kariéře. Piráti Chomutov, jejichž dres momentálně obléká v nejvyšší soutěži, jsou na posledním místě tabulky s už jedenáctibodovou ztrátou na předposlední Kladno.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Chomutovský obránce Jan Novák.

Článek

Slabiny chomutovského týmu se v plném rozsahu projevily i v zápase se Spartou v minulém kole. „Je pravda, že lídr hrál účelně na jednu dvě nahrávky, a dal nám lekci. Chvílemi jsme se do vlastní hry zamotávali, góly jsme nevstřelili, a bez toho to nejde," pokrčil rameny Novák, který připouští vážnost situace.

„Ano, je to pro nás kritické. Potřebujeme se nějak dát dohromady, domluvit taktiku a doufat v zázrak. Nevím, jestli se dá tedy hovořit přesně o zázraku, ale musíme mu jít současně naproti. Vložit do toho všechno, abychom co nejvíc bodovali. Zatím se to odvíjí tak, že jeden zápas vyhrajeme, tři prohrajeme, další nějak urveme a prohrajeme čtyři. Není to optimální. Jak říkám, je potřeba bojovat a víc s tím asi udělat nejde," rozjímal protřelý bek, který vnímá velké rošády v klubu.

Straší ho baráž

„Za poslední měsíc přišli noví hráči, celkem se jich tady protočila spousta. Předtím se vyměnili trenéři. Každý vidí, co se odehrává od začátku sezóny. Myslím si, že chemie v kabině je dobrá, ale jen v šatně žádný tým zápas nevyhrál, to se musí prokázat na ledě. Chybí nám i zranění hráči," rozebíral Novák, který počátkem února oslaví 35. narozeniny.

Uvědomuje si, že týmu reálně hrozí baráž o udržení. „Ztráta na potřebné dvanácté místo je už velká. Nechceme být dole, ale i na takovou variantu se musíme připravit, přičemž to neznamená, že se s ní smíříme. Nemůžeme jít do boje po tom, co bychom třeba prohráli pětačtyřicet zápasů. A že luskneme prstem a začneme vyhrávat," přemítá obránce, který si nepříjemné chvíle na chvostu extraligy prožil už při působení v Mladé Boleslavi před několika lety. „Taková krizová situace jako v Chomutově to ale nebyla," srovnává Novák.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články