Hlavní obsah

Hokejovou Spartu opouští obránce Gřegořek, přichází Polášek

Hokejový obránce Petr Gřegořek končí angažmá v pražské Spartě a v kariéře bude pokračovat v Liberci. Místo mistra světa z roku 2010 získal vedoucí tým extraligové tabulky dvaadvacetiletého beka Adama Poláška, který od roku 2009 působil v zámořských soutěžích.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Petr Gřegořek míří do Liberce.

Článek

Gřegořkův odchod na sever Čech byl podle všeho jeho aktivitou. "Petr je hráč, kterého znám už řadu let a byli jsme s jeho výkony spokojeni. Odváděl tady dobrou práci. Liberec mu ale nabídl smlouvu i na další sezónu, což by se u nás nejspíš nestalo," uvedl trenér Sparty Josef Jandač na klubovém webu.

Polášek je příslibem pro budoucnost

Sparta má navíc v současnosti k dispozici dostatek obránců, takže ji ztráta pětatřicetiletého Gřegořka nemusí tolik mrzet. Poláškův příchod je z pohledu klubu hlavně investicí do budoucnosti. Navíc věkem spadá do kategorie hráčů do 23 let, které musejí kluby povinně nasazovat do hry, pokud chtějí využívat plnou soupisku.

"Má vynikající fyzické předpoklady a zkušenosti se zámořským hokejem. U nás sice nebyl tolik na očích, ale v mládežnických reprezentacích působil pravidelně," řekl Jandač na adresu Poláška, jehož před třemi lety draftoval Vancouver, ale do NHL se neprosadil. V této sezoně působil hlavně v týmu Kalamazoo Wings z nižší ECHL.

Na začátku tohoto týdne ale odchovanec vítkovického hokeje v zámoří oficiálně skončil. Vancouver jej nejprve nabídl ostatním klubům a následně jeho smlouvu zrušil.

"Věříme, že se rychle adaptuje na evropský hokej a bude pro nás přínosem nejen nyní, ale hlavně do budoucna," dodal Jandač na adresu hráče, který na Spartě podepsal smlouvu do konce sezony s následnou dvouletou opcí.

Reklama

Související témata: