Hlavní obsah

Bitva o desítku slibuje drama! Zálusk si dělá pět týmů, volná místa jsou ale jen tři

Praha

Posledních devět kol, z toho čtyři před olympijskou pauzou, zbývá odehrát v základní části hokejové Tipsport extraligy. Zatímco o vítězi Prezidentského poháru i dvou týmech směřujících do baráže (po odehrání skupiny o umístění) se zdá být téměř jasno, bitva o předkolo play off slibuje drama do samého konce. Aktuálně se totiž jeví jako nejpravděpodobnější, že o tři volná místa se porve hned pět mužstev.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký Tomáš Urban (vlevo) blokuje střelu Františka Lukeše z Litvínova.

Článek

Náskok Sparty na čele tabulky na druhý Hradec Králové činí už osmnáct bodů a je takřka vyloučené, že by o něj Holešovičtí přišli a pohár pro vítěze základní části přenechali někomu jinému. Beznadějně poslední Chomutov se už zase pomalu připravuje na baráž, která nejspíše nemine ani Kladno. Rytíři totiž na dvanáctý Liberec ztrácejí šestnáct bodů, což ve zbývajících devíti kolech a dalších šesti zápasech ve skupině o umístění smažou jen stěží.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

To souboj o předkolo bude o úplně něčem jiném. Pomineme-li sedmý Zlín, který má na jedenáctou, první nepostupovou, pozici osmibodový náskok a alespoň předkolo by mu uniknout nemělo, zbývá ve hře o tři místa hned pět celků.

Kdo všechno si dělá zálusk na vyřazovací boje?

Pardubice (8. místo, 62 bodů)

V novém roce se Východočechům příliš nedaří, z devíti utkání vyhráli jen třikrát. Že nejsou v pohodě, ukázali Venerovi svěřenci v úterý, kdy v Kladně ještě ve 49. minutě vedli o tři branky, nakonec ale prohráli po samostatných nájezdech.

Litvínov (9. místo, 62 bodů)

Pod novými trenéry Rulíkem s Hořavou se v druhé půlce listopadu a prosinci obdivuhodně zvedli, nyní však forma lehce poklesla. V roce 2014 vyhráli čtyři z devíti duelů, souží se především v koncovce. Verva nastřílela 88 gólů, horší bilanci má jen poslední Chomutov.

Slavia (10. místo, 61 bodů)

Tabulkou se nezadržitelně propadá. Z deseti utkání v novém roce vyhrála jen tři. Aktuálně ji navíc ještě čekají čtyři z celkové porce sedmi venkovních zápasů, přičemž tři úvodní prohrála. Jaroslav Bednář na všechno sám nestačí.

Karlovy Vary (11. místo, 60 bodů)

Ještě na konci prosince se postup do předkola jevil jako utopistický. Teď však Energie disponuje ze všech pěti konkurentů suverénně nejlepší formou, v novém roce vyhrála už sedmkrát.

Liberec (12. místo, 59 bodů)

Ze všech celků je v nejhorší výchozí pozici, společně se Slavií navíc má odehrán o zápas více. V lednu sice Bílí Tygři udělali sérii tří výher, v následujících čtyřech duelech ale vytěžili jen dva z možných dvanácti bodů. Proti Severočechům hovoří i fakt, že bilanci vzájemných zápasů má horší s Pardubicemi, Litvínovem i Vary. Pomoci by Liberci mohl příchod zkušeného gólmana Jána Lašáka.

S kým ještě do konce základní části hrají
Pardubice
Zlín (v), Vítkovice (d), Hradec Králové (v), Chomutov (d), Liberec (v), Plzeň (d), Karlovy Vary (v), Třinec (d), Sparta (v)
Litvínov
Plzeň (v), Hradec Králové (d), Třinec (v), Sparta (d), Karlovy Vary (d), Brno (v), Kladno (d), Vítkovice (v), Slavia (v)
Slavia
Chomutov (v), Zlín (v), Vítkovice (v), Plzeň (v), Třinec (d), Sparta (d), Karlovy Vary (d), Litvínov (d)
Karlovy Vary
Sparta (v), Plzeň (d), Liberec (v), Třinec (d), Litvínov (v), Kladno (v), Pardubice (d), Slavia (v), Brno (d)
Liberec
Brno (d), Kladno (v), Karlovy Vary (d), Pardubice (d), Chomutov (v), Vítkovice (d), Hradec Králové (v), Zlín (d)

Reklama

  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec