Hlavní obsah

Plány karlovarských hokejistů na elitní desítku mají trhlinu

Josef PešoutSport.czPrávo

Optimistické plány karlovarských hokejistů na průnik do elitní desítky tabulky extraligy dostaly trhlinu. Tým Energie měl ještě před dvěma týdny doslova na dosah umístění zajišťující účast v předkole play-off, ale situace se zkomplikovala. Při vyrovnanosti celků od osmého do dvanáctého místa jim hodně ublížily čtyři porážky v řadě. Takže momentálně jsou Západočeši právě až dvanáctí.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Budou se hokejisté Karlových Varů nakonec radovat z postupu do předkola play off?

Článek

Klíčová přitom byla střetnutí v Liberci a doma s Třincem. Kdyby Energetici vyhráli, dýchalo by se jim v boji o desítku výrazně lépe. Jenže místo toho přišly nezdary a soupeři na desátém a jedenáctém místě jim bodově utekli v tabulce.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

„Hlavně zápas s Třincem se nám hrubě nevyvedl. Byl jen pokračováním špatných výkonů z poslední doby," konstatoval trenér Karel Mlejnek po nedávné prohře 1:5 s favorizovaným soupeřem.

„Výsledek vypadá hrozivě a mrzí nás i kvůli domácím divákům. Je škoda, že jsme je zklamali. Ve chvíli, kdy jsme cítili reálnou šanci na předkolo play-off, nastal nepříjemný útlum. Přišel pro nás v nevhodnou dobu, protože ostatní adepti zabrali a zvyšují formu. Takhle jsme na tom nejhůře v porovnání s Litvínovem, Libercem i pražskou Slavií. A dostat takříkajíc pod sebe dva celky z této trojice bude nesmírně těžké," uvažoval kouč před zástupci médií.

Musí se ohlížet i na Kladno

„Na jednu stranu pořád vnímáme jiskřičku naděje na posun výš, ale zároveň se musíme v tabulce ohlížet i dolů, abychom měli dostatečný náskok před předposledním Kladnem. Nynější olympijská přestávka v extralize je příležitostí k regeneraci, krátkému odpočinku. Zapracujeme i na obnovení kondice," přemítal Mlejnek.

„Myšlenky směřujeme i k herní přípravě na závěrečných pět kol základní části. Sezóna ještě není u konce a chceme ji dohrát důstojným způsobem," vystihl trenér rozpoložení i sportovní cíle svého týmu.

Karlovarští nejsou, co se týče sestavy, kompletní. Chyběl například zraněný útočník Hovorka. Ale na absence se nelze vymlouvat. Podobná oslabení v průběhu sezóny postihnou zpravidla všechny týmy, což si uvědomují i ve Varech.

Extraliga pokračuje až v úterý 25. února. A na Energii čeká nebývale náročný program v podobě podkrušnohorského derby v Litvínově a následně duel na Kladně. Doma se představí až 2. března proti Pardubicím. Vzhledem k televiznímu přenosu tohoto zápasu snížili karlovarští pořadatelé vstupné o padesát procent, aby přilákali co nejvíce diváků do hlediště. V posledních dvou kolech hrají Západočeši na Slavii a doma s Kometou Brno.

Reklama

Související témata: