Hlavní obsah

Sparta je zapomenuta, liboval si brněnský Němec. Dal hattrick, další šance zahodil a ušetřil

Brno

Napravili debakl na Spartě. Hokejisté Komety se rychle oklepali ze sedmigólového výprasku v Holešovicích a výhrou 4:1 nad Litvínovem se vrátili na čtvrtou příčku extraligové tabulky. Největší měrou se o to zasloužil autor tří gólů Brňanů Vojtěch Němec.

Foto: Adolf Horsinka, ČTK

Radost brněnských hráčů na ilustračním snímku.

Článek

„Nesmírně povedený zápas a já jsem navíc zaznamenal svůj premiérový hattrick v kariéře. Sparta je zapomenuta," zářil po utkání osmadvacetiletý Němec. Šance přitom měl i na víc branek. „To už bych měl ale v kabině hodně drahý," usmíval se.

Dosud se třikrát v jednom střetnutí trefil jen v první lize. „Stalo se to za Havlíčkův Brod v duelu s Olomoucí. Nevzpomínám si ovšem, kdy to bylo," přiznal.

Němec porovnal úterní a páteční utkání. „Zatímco na Spartě to byl doslova zápas blbec, tentokrát se nám dařilo skoro všechno. Těžil jsem z parádní práce Honzy Káni a Tomáše Svobody," pochválil parťáky z útočné formace.

Po střetnutí se musel ještě jednou vrátit z kabiny na led a pozdravit nadšené fanoušky Komety. „Snad jsme jim dokázali, že to byl v Praze mimořádný výpadek. Hokej jsme hrát nezapomněli," těšilo ho. Jasné vítězství nad Severočechy ovšem nepřeceňoval. „Litvínovští mě trochu zklamali. Nic na nás nevymysleli," tvrdil Němec.

Ve zbývajících třech kolech základní části nejvyšší soutěže chce maximálně přispět k tomu, aby Brňané zůstali v elitní šestce a zajistili si tak přímý postup do čtvrtfinále. Situace v tabulce se však vyvíjí pro Kometu natolik příznivě, že si může činit ambice i na čtvrté místo, díky němuž by vstupovala do čtvrtfinále ve své hale. „Šestka je cílem, ale čtyřka by byla samozřejmě skvělá," připustil Němec.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články