Hlavní obsah

Připadal jsem si jako ve snu, přiznával slávista Klhůfek po šestibodovém představení

Praha

Až do úterního galapředstavení zaznamenal v sezóně jen čtyři góly. Proti Karlovým Varům však slávistický útočník Pavel Klhůfek působil jako uragán. Za necelých 23 minut nasázel hattrick, ve zbytku duelu přidal i další tři asistence a jako první hráč v probíhajícím ročníku Tipsport extraligy tak v jednom utkání zaznamenal šest bodů. „Z osobního hlediska mě to moc těší, ale teď chceme udělat play off a tomu všechno podřídíme,“ vyhlíží už dvaadvacetiletý forvard páteční zápas s Litvínovem, jehož vítěz si zajistí postup do předkola.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávistický útočník Pavel Klhůfek v utkání 51. kola Tipsport extraligy proti Karlovým Varům.

Článek
Fotogalerie

Byl to proti Varům váš nejlepší zápas v kariéře?

Mezi chlapy jsem takhle povedený zápas ještě neodehrál, možná někdy v mládežnických kategoriích. Ale na takovéto úrovni určitě ne.

Překvapilo vás, jak lehce vám naskakují góly a přihrávky?

Byla to i shoda náhod a štěstí. Na co jsme sáhli, to se nám podařilo. S klukama v lajně jsme si sedli, vždyť i Jirka Doležal udělal pět bodů.

Jak jste si připadal, když jste zaznamenal už šestý bod?

Skoro jako ve snu! Tohle se mi ještě nikdy nestalo a jsem za to rád.

Do dnešního dne jste v letošní sezóně zaznamenal jen čtyři góly, v tomto kalendářním roce jste na trefu čekal. Čím se to proti Varům zlomilo?

Celá naše lajna šlapala. A bylo pro mě výzvou ukázat se, protože jsem v poslední době taky moc nehrál. Máme teď nějaké zraněné hráče a já se chtěl o své místo poprat, abych hrál i dál.

Zatímco Karlovým Varům už prakticky o nic nešlo, vy se stále rvete o předkolo play off. Bylo to na ledě znát?

Je pravda, že jsme byli nabuzení. Hlavně nás nakopla výhra nad Spartou, i když byla až v prodloužení. Neměli jsme proti ní co ztratit, takže jsme byli uvolněnější. Ve stejném tempu jsme chtěli vlítnout i na Vary a vézt se na euforii z derby. Protože jsme samozřejmě věděli, že Vary už o nic nehrají, i když oni si sem nepřijeli jenom tak zahrát.

Sledovali jste, jak se vyvíjí souběžně hraný zápas Vítkovic s Litvínovem?

Už před zápasem s Vary jsme si řekli, že teď musíme dvakrát vyhrát, proto nás Litvínov celkem ani nezajímal. V šatně jsme se o tom ani nebavili, i když jsme na střídačce samozřejmě vnímali, jaké je v Ostravě skóre.

Co očekáváte od pátečního souboje s Litvínovem, po kterém jen vítěz půjde do předkola?

Hodně obranný hokej a rozhodne pár chyb. Výhra nad Vary už je za námi, nejdůležitější krok bude třeba udělat v pátek a musíme se na to připravit.

Litvínovu se venku nedaří, navíc ztratil pětibodový náskok, který na vás měl. Je tohle určitá výhoda Slavie?

Je, ale musíme pořád zůstat nohama na zemi a nelítat hlavou v oblacích. Sice jsme teď vyhráli vysokým výsledkem, ale Litvínov to má stejně jako my pořád ve svých rukách. Ale nám zápasy, které jsou hektické a hraje se v nich o něco velkého, vyhovují.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice