Hlavní obsah

Slavia - Litvínov 3:2 SNNervy drásající duel o předkolo rozhodla Slavia až v nájezdech zásluhou kapitána Kadlece

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Hanzl 0 : 1
20. Žejdl 1 : 1
29. Martynek 1 : 2
32. Tomica 2 : 2
65. Kadlec (rozhodující nájezd) 3 : 2
Záznam online reportáže

Byla to bitva o všechno a dramatičtější průběh už snad ani nemohla mít. Hokejisté Slavie v přímém souboji o postup do předkola dvakrát dokázali smazat jednobrankový náskok Litvínova a nakonec slavili výhru 3:2 po samostatných nájezdech. V nich se jako jediný trefil kapitán domácích Petr Kadlec. Sešívaní si o čtvrtfinále zahrají s Pardubicemi, první zápas série se odehraje na východě Čech v pondělí.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Slávistický obránce Petr Kadlec, autor rozhodujícího samostatného nájezdu, přijímá po skončení duelu gratulace od spoluhráčů.

Článek
Fotogalerie

Ještě den před zápasem on sám i kouč červenobílých ujišťovali, že se útočník Jaroslav Bednář po dvouzápasové pauze způsobené střevními problémy do sestavy vrátí, v klíčovém zápase jej ale nakonec slávisté postrádali.

Od úvodních minut se hrál překvapivě ofenzivní hokej s šancemi na obou stranách. Za domácí nejprve zahrozil Poletín, z litvínovských byl agilní především Ručinský. Ve třinácté minutě upalovali sami na hostujícího brankáře Francouze Jelínek s Žejdlem, vše ale překombinovali a skóre zůstávalo bezbrankové. O dvě minuty později se už ale měnilo, neboť hostující Hanzl si v sólovém úniku stáhl kotouč do bekhendu, aby jej následně poslal přesně pod horní tyčku.

Litvínovu rázem narostla křídla, Slavii svíral v jejím obranném pásmu, jenže místo druhého gólu ještě před koncem prvním třetiny inkasoval, když Žejdl střelou zpoza beka přesně trefil místo nad lapačkou gólmana Francouze. Krátce po první změně stran mohl navíc dokonat obrat Krenželok, jenže Francouz měl štěstí, že puk, který neudržel, doklouzal těsně kolem levé tyče k zadnímu mantinelu.

Kadlec poslal Slavii do předkola

Na začátku 28. minuty sice ještě litvínovský Jánský sám před Svobodou neuspěl, hned o minutu později ale našel Hanzl při přesilové hře Martynka, jenž neměl problém trefit prázdnou klec. Jenže Chemici se z opětovného vedení radovali jen dvě a půl minuty, pak totiž srovnával Tomica, kterému hodně pomohl hostující obránce Šlégr, od jehož brusle kotouč doputoval do branky.

A hned o minutu později už mohli červenobílí vést, jenže Kolaříkova rána skončila na tyči. I ve třetím dějství si Slavia udržovala herní převahu, Severočechy ale držel Francouz. Největší šanci však spálil na druhé straně obránce Pavlík, jenž při přesilovce necelé čtyři minuty před třetí sirénou trefil místo z poloviny odkryté branky jen Svobodu.

A tak se šlo do prodloužení. V něm neuspěli v dobrých šancích Ručinský a za Slavii Langhammer, ve vyložené příležitosti pak Francouz vychytal Jelínka. Rozhodnout tak musely až samostatné nájezdy, ve kterých jako jediný uspěl slávistický kapitán Kadlec a poslal svůj tým do předkola.

52. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Slavia Praha - HC Verva Litvínov 3:2 SN (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 20. Žejdl (P. Jelínek), 32. Tomica (Žejdl, P. Jelínek), rozhodující nájezd Kadlec - 15. Hanzl (Chaloupka, Ručinský), 29. Martynek (Hanzl, Šlégr). Rozhodčí: Šindler, Fraňo - Lederer, Gebauer. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. Diváci: 11 028.
Slavia Praha: A. Svoboda - Kadlec, Šenkeřík, Valach, Kolařík, Wharton, Holub - Žejdl, P. Jelínek, Tomica - Krenželok, Langhammer, Sklenář - Stránský, Klhůfek, J. Doležal - Vrdlovec, T. Doležal, Poletín. Trenéři: V. Růžička st. a Weissmann.
Litvínov: Francouz - Gula, Šlégr, Stříteský, Zeman, Posmyk, Chaloupka, od 21. navíc Pavlík - Jánský, Hübl, Ručinský - Martynek, Hanzl, Trávníček - J. Černý, Piroš, Lukeš - Majdan, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Reklama