Hlavní obsah

Slávista Kadlec: Snažili jsme se hrát moc hokej a to není náš styl

Praha

Slavii se předkolo play off extraligy vymyká kontrole. První domácí zápas s Pardubicemi nezvládla a v pátek bude čelit hrozbě vyřazení. Hosté se k výhře 4:2 prodrali i bez svého nejlepšího střelce v play off čtyřgólového Radoslava Tybora.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Závar před brankářem Slavie Dominikem Furchem.

Článek

Slovenský útočník sice do Prahy přicestoval s týmem, jenže byl ve stavu nemocných. Pardubické ofenzívě tentokrát mimořádně přispěli beci, dali dva góly. Ne zcela jistého Dominika Furcha v domácí brance překonali Benák i Ďaloga.

„Ve všech třech zápasech jsme inkasovali jako první a to je přesně to, co Pardubice potřebují, aby se jim hrálo líp. Nemůžeme čekat, že s nimi pokaždé otočíme zápas ze stavu 1:3," vykládal naštvaně domácí kapitán Petr Kadlec.

Teď navíc Slavia inkasovala gól do šatny. Tomáš Zohorna totiž skvělou přihrávkou vyslal do smrtícího brejku Sýkoru, který jedenáct vteřin před koncem první třetiny vrátil hostům vedení. To byl jeden ze zlomových momentů zápasu. „Kdyby tenhle gól nepadl, mohlo to vypadat jinak," mínil Kadlec.

Hosté pak sice nevyužili dlouhou přesilovku pět na tři, ale nemuseli litovat, při dalším signalizovaném vyloučení nachytal Furcha Ďaloga. „Podle sudích to měl být můj faul. Chtěl jsem přikrýt puk, ale pod lapačkou jsem měl pardubickou hokejku, takže to nešlo," popisoval situaci slávistický gólman, kterého Zohorna vlastně vytáhl holí z brankoviště. „Nějak se to tam seklo," uznal pardubický útočník. „Ocitl jsem se pak zády ke hře, jen jsem viděl, jak jde puk na modrou a snažil se rychle otočit. Ale nestihl jsem už zareagovat," litoval Furch.

Zohorna věří v páteční konec

„Máme trumfy v rukách, musíme toho využít," plánoval před zápasem Jaroslav Bednář. Jenže Slavia se na dostřel dostávala sporadicky, pardubická defenzíva byla mnohem spolehlivější a kompaktnější než v úvodních dvou zápasech. „Snažili jsme hrát moc hokej, jezdit si a to není náš styl. My potřebujeme nastřelit puk a jít po nich," řekl Kadlec. Růžičkův soubor navíc situaci přestával zvládat psychicky, v závěru druhé třetiny hloupě fauloval a ztrácel síly.

Až ve třetí třetině Slavia odhodila zábrany a soupeře dokázala přimáčknout před gólmana Hudáčka. Ke snížení se ale probila až při Noskově vyloučení, které za tři vteřiny potrestal nápřahem od modré čáry Kadlec.

Naděje na vyrovnání přišla ještě se Zohornovým faulem, za Furcha naskočil na led Krenželok, ale při power play zavezl puk do opuštěné domácí branky Semorád. „Prožil jsem zlou minutu a půl, mám z toho na hlavě šedivý vlas. Modlil jsem se k bohu, aby nám to dal," popisoval Zohorna. Teď už ale věří, že v pátek série skončí. „Bude to pro nás ten nejtěžší krok, ale dáme to!"

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec