Hlavní obsah

Vítkovice podaly stížnost na sudí Mináře a Jeřábka, Kometa vetovala rozhodčího Poláka

Ostrava/Brno

Ostrava Vítkovice podaly stížnost na výkon rozhodčích Milana Mináře a Vladimíra Jeřábka v sobotním třetím čtvrtfinálovém utkání hokejové extraligy proti Spartě. Ostravané nejlepšímu týmu základní části podlehli 2:3 v prodloužení a před dnešním duelem prohrávají v sérii 1:2. Ve stejné situaci je i Kometa Brno v sérii s mistrovskou Plzní a i ona viní rozhodčí ze zásadních chyb.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Sparťan Lukáš Pech (vpravo) se snaží přetlačit vítkovickou dvojici Michal Barinka, Martin Dudáš.

Článek

Vítkovičtí si stěžují na dva momenty v utkání. Jedním je situace z 51. minuty s možným faulem na Vladimíra Svačinu, po kterém následovala vyrovnávací branka Sparty. Druhým zákrok Jana Piskáčka na Romana Szturce z 55. minuty.

„Víme, že nám to zápas nevrátí, ale bránit se musíme. Brečet jako sparťani ale nebudeme. Stížnost jsme podali, teď ať se tím zabývají výkonné orgány,“ uvedl generální manažer Vítkovic Petr Husička.

Vedení Komety Brno se zase rozhodlo po sobotním třetím čtvrtfinálovém utkání extraligy proti Plzni dokonce vetovat rozhodčího Romana Poláka, který řídil zápas jako hlavní spolu s René Hradilem. Kometa podlehla po trefě Tomáše Vlasáka 57 sekund před koncem 1:2 a stejný poměrem prohrává i v sérii na čtyři vítězné zápasy.

„Dle našeho názoru jeho výkon úrovní nekorespondoval se skvělými výkony obou mužstev. Proto bude lepší, aby v této sérii dále nepůsobil," řekl webu Komety majitel klubu Libor Zábranský.

Reklama

Související témata: