Hlavní obsah

Hradec po převratu v sestavě zvedli sváteční střelci, zlínský nestor Melenovský litoval hluché minuty

HRADEC KRÁLOVÉ

Zlínská chuť uhrát si v neděli na hradeckém ledě postupový mečbol vzala za své během 21 vteřin druhé třetiny. Hosté sice vedli, když Ondřej Veselý čtyři vteřiny před koncem první třetiny z úhlu zužitkoval přesilovku. Domácí ale bleskově dvěma góly otočili skóre a potom už ukazovali, jak se poučili ztrátou dobře rozehraného sobotního duelu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

David Švagrovský z Hradce Králové oslavuje vstřelený gól v duelu se Zlínem.

Článek

Když Mountfield potom využil tři přesilovky, v pohodě kráčel k druhé výhře v sérii.  „Po tom obratu jsme už pluli na vlně euforie," těšilo autora vítězné branky Tomáše Knotka. „Prosadili se sváteční střelci," usmál se hradecký útočník, jenž na gól čekal přes dva měsíce.

Trenér Peter Draisatil před zápasem provedl pořádnou rošádu v sestavě. Úplný převrat.  Dal do ní pět nových jmen. „Nasazení Kacetla do branky i všichni noví hráči, to byl od kouče dobrý impuls," těšilo Knotka.

Bohumil Jank, jenž sobotní zápas sledoval pouze z hlediště, si připsal gól i asistenci. „Ode mne se čeká hlavně obranná práce, to co jsem předvedl směrem dopředu, je takový pěkný bonus navíc," vykládal obránce.

Hradecké mužstvo si poradilo i s nepříjemným stylem soupeře. „Zlín hraje na takové neviditelné fauly, snaží se provokovat a vyvést nás z rytmu, ale chce to udržet emoce na uzdě," pochopil Knotek. „Zase se ukázalo, jak důležité jsou přesilovky. Když tam v nich něco spadne, získá tým sebevědomí," líčil hradecký kouč.

„Klobouk dolů, jak naši kluci zápas zvládli. Už dvě prohraná prodloužení v sérii se mohla odrazit na jejich psychice, další ranou mohl být úvodní gól do šatny, ale oni se nesesypali a skvělý vstup do druhé třetiny všechno narovnal," ocenil své mužstvo Draisaitl, jenž nechal sedět i rekordmana extraligy Františka Ptáčka.

Zraněný Tesařík ze hry

Zlín také postrádal zkušeného obránce, Radim Tesařík ale vypadl ze sestavy kvůli zranění a chybět bude minimálně týden. „Sice jsme prohráli, ale zase se tolik neděje. Série je 2:2 a příští zápas hrajeme doma," připomínal gólman Libor Kašík.

Nestor zlínské sestavy Marek Melenovský ale cítil, že chtělo víc vytěžit z lepšího rozpoložení hostů před zápasem i po první třetině.  "Škoda jen, že jsme nevyužili toho, jak jsme ze začátku měli trumfy v rukou. Hradec byl totiž pod tlakem a musel, inkasoval do šatny, jenže pak přišla naše hluchá minuta a domácí se zvedli," litoval 37letý útočník.

Výborný nedělní Kacetlův výkon může v hradecké kabině způsobit dilema, koho nasadit k pátému zápasu ve Zlíně. Draisaitl ale na otázku, jestli bude těžké vybrat gólmana pro příští zápas, reagoval lakonicky. „Nebude." Další dotaz zněl, jestli už má tedy jasno. „Ne," zazněla další odpověď hradeckého trenéra.

Reklama

Související témata: