Hlavní obsah

Třinecký kat Růžička: Pardubice popravil během víkendu hned dvakrát

Třinecký forvard Martin Růžička zařídil pardubickým hokejistům mimořádně bolestný víkend, ze kterého už se nemusí vzpamatovat. Oceláři mají po dvou vítězných trefách osmadvacetiletého střelce hned tři pokusy na uzavření čtvrtfinálové série. Rádi by ovšem slavili už ve středu před domácím publikem.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Vítězná radost Třince na pardubickém ledě v podání Martina Růžičky (vpravo) a Jiřího Polanského.

Článek

„Pořádně se připravíme. Sice vedeme 3:1, ale hraje se na čtyři výhry," oddaloval euforii Růžička. Jeho góly však postavily Pardubice na okraj propasti. V sobotu se trefil v prodloužení, v neděli umlčel halu v čase 59:36. „Ještě bylo skoro třicet vteřin do konce, takže radost byla o něco menší. Za takovou dobu se ještě může spousta věcí stát," vykládal třinecký kat.

Stav série: Třinec - Pardubice 3:1
Odehráno:
18. 3. Třinec - Pardubice 0:4
19. 3. Třinec - Pardubice 5:1
22. 3. Pardubice - Třinec 1:2 PP
23. 3. Pardubice - Třinec 0:1
Nejbližší program:
26. 3. v 18.20 h: Třinec - Pardubice

Sudí šli navíc kontrolovat Růžičkův zásah k videu. „Polanský vyhrabal puk, šli jsme do přečíslení, Áda (Adamský) krásně vystřelil křížem, já šel na dorážku a jen jsem to chtěl poslat na bránu. Určitě jsem do puku nekopal, jen dobržďoval," dušoval se střelec víkendu. „Byli jsme šťastnější," poznamenal třinecký asistent Václav Varaďa.

Pardubičtí si situaci před rozhodujícím momentem hodně vyčítali. „Hrozná chyba," nechápal asistent kouče Miloš Říha ml. „Strašně jsme tam propadli," povzdechl si i gólman Julius Hudáček. Domácí však štvala i situace ze závěru, kdy podle nich hrál Třinec v šesti... „Já si toho nevšiml, zrovna jsem odpočíval," tvrdil Růžička.

Je to trochu paradox, že série, která slibovala ofenzivní festival, je prozatím střelecky dost skromná. „Šance tam jsou, ale brankáři chytají dobře. Nemůžeme si říkat, že už to máme v kapse. Pardubice mají dobré mužstvo," podotkl Růžička. „Jak vyhrál Třinec třikrát v řadě, můžeme to teď dokázat i my," prohlásil brankář Hudáček.

Reklama

Související témata: