Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Kladno 6:1Mladá Boleslav i díky čtyřem bodům Výborného rozdrtila v baráži Kladno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Lenc 1 : 0
16. Výborný 2 : 0
20. Broš 3 : 0
29. Pabiška 4 : 0
31. Výborný 5 : 0
45. Majeský 5 : 1
47. Nouza 6 : 1
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v prvním kole baráže o extraligu doma Kladno 6:1 a čtyřmi body za dvě brany a stejný počet asistencí se na tom podílel kapitán David Výborný. Vítěz první ligy nakročil k vítězství ve středočeském derby už během první třetiny, kterou vyhrál 3:0.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Mladé Boleslavi slaví gól v síti Kladna v úvodním kole baráže o extraligu.

Článek
Fotogalerie

Zdravotní potíže nepustily do zápasu kladenského reprezentačního obránce Kaberleho, Mladá Boleslav kvůli trestu ve hře ze závěru loňské baráže nemohla nasadit útočníka Mikulíka, nejproduktivnějšího hráče prvoligového play off. V domácích brance dostal přednost Valent, jenž kvůli zranění chytal poprvé od 27. ledna.

V úvodu musel zneškodnit střelu Tenkráta z ostrého úhlu, o chvíli později tentýž hráč v přesilovce netrefil puk před poloprázdnou bránou. Domácí po pomalejším nástupu převzali iniciativu. Broš v osmé minutě neproměnil trestné střílení po faulu Procházky, ale o necelé dvě minuty později otevřel skóre Lenc střelou z levého křídla.

Mladá Boleslav pak potvrdila skvělou výkonnost v přesilovkách. V 16. minutě Výborný potrestal Černoškův faul střelou z hranice kruhů a 45 vteřin před první přestávkou Broš dorážkou na brankovišti zúročil další početní výhodu při trestu Koláříka.

Nouza završil domácí kanonádu

Kladno mohlo ukrojit z tříbrankového manka na začátku druhé třetiny, ale během dvou přesilovek si vyloženou šanci nevypracovalo a naopak domácí byli nadále produktivní. Ve 29. minutě kladenský gólman Chábera zaváhal při gólové střele Pabišky z levého kruhu na 4:0 a o tři minuty později ho vyhnala z branky pátá trefa Výborného, který tak využil i třetí přesilovkou hru svého týmu v utkání.

Až ve 45. minutě se poprvé prosadili také hosté. Majeský přesilovkovou trefou od modré čáry překonal Valenta. Za další dvě minuty však vrátil domácím pětibrankový náskok Nouza, jenž zblízka bekhendem pálil pod horní tyč. Domácí pak přečkali šance Kuchlera s Tenkrátem a vedle přesvědčivého vítězství 6:1 si v závěru zápasu mohli vychutnat i mexické vlny.

1. kolo baráže o hokejovou extraligu:
BK Mladá Boleslav - Rytíři Kladno 6:1 (3:0, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 9. Lenc (Kubica), 16. D. Výborný (Toman), 20. Broš (Jarůšek, Klimenta), 29. Pabiška (Žabka, D. Výborný), 31. D. Výborný (Toman, D. Vrbata), 47. Nouza (D. Výborný) - 45. Majeský (Rudovský, Patera). Rozhodčí: Souček, Lacina - Pouzar, Bádal. Vyloučeni: 7:5, navíc David Růžička (Kladno) 10 min. Využití: 3:1. Diváci: 4020.
Mladá Boleslav: Valent - Žabka, Toman, Ovčačík, Jindra, Meland, Bohunický, Kurka - Pabiška, D. Výborný, Nouza - Klimenta, Broš, Jarůšek - Starý, Musil, M. Látal - Kubica, Vrbata, Lenc. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Kladno: Chábera (31. Cikánek) - Majeský, David Růžička, Kolářík, P. Hořava, L. Procházka, Černošek - Tenkrát, Kuchler, M. Hořava - Strnad, Lukáč, Bílek - Rudovský, Patera, Eberle - Dalecký, Zagrapan, Havlíček. Trenéři: Čelanský, Neliba a Zajíc.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice