Hlavní obsah

Chomutov - Ml. Boleslav 3:2 PPChomutov otočil téměř ztracený zápas

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Klimenta 0 : 1
14. Bartečko 1 : 1
22. Broš 1 : 2
60. Svoboda 2 : 2
63. Pulpán 3 : 2
Záznam online reportáže

Chomutov
Aktualizováno

Hokejisté Chomutova sice ve 3. kole baráže o hokejovou extraligu poprvé ztratili, přesto nakonec z takřka ztraceného utkání vydřeli proti Mladé Boleslavi dva body za výhru 3:2 v prodloužení. Hosté měli navrch až do poslední minuty základní doby, ale v čase 59:21 vyrovnal Jaroslav Svoboda a po 128 vteřinách prodloužení rozhodl obránce Lukáš Pulpán, jenž si v utkání připsal i dvě asistence.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Mladoboleslavský Boris Žabka (vlevo) a Marek Račuk z Chomutova.

Článek

V první třetině se hrál rychlý a agresivní hokej z obou stran. Do vedení se dostala Mladá Boleslav, když ve čtvrté minutě využila přesilovou hru. Chomutov ztratil na modré čáře puk, Starý ho přihrál volnému Klimentovi a ten tvrdou ranou z pravého kruhu trefil horní roh Růžičkovy branky. Hned po inkasovaném gólu mohl vyrovnat ze skrumáže Račuk, tísněn ale nestihl zakončit.

Dobrou příležitost ke zvýšení měl ve 12. minutě znovu Klimenta, gólman Růžička jeho příležitost zlikvidoval. Poté ale museli hosté na více než minutu a půl do tří a Piráti toho velmi rychle využili. Už po osmi vteřinách vyrovnal úspěšně dorážející Bartečko. Právě slovenský kapitán Severočechů mohl ještě do přestávky strhnout vedení na stranu domácích, ale jeho dorážku Valent vytěsnil nad branku.

Ani začátek prostřední části hry se domácím nevyvedl, když nenápadná akce Mladé Boleslavi skončila gólem. Jarůšek od pravého hrazení z velkého úhlu nahodil puk na Růžičku, ten ho vyrazil před sebe a dojíždějící Broš se nemýlil. Vzápětí se domácí gólman vyznamenal při Mikulíkově teči. Přečíslení při vlastním oslabení pak nepřetavil ve vyrovnání Svoboda.

Chomutov byl ve třetím dějství aktivnější, ale před jeho polovinou mohl rozhodnout Mikulík. Jeho blafák ovšem Růžička vystihl a pokryl betonem. Hosty to v závěru muselo zamrzet. Při power play totiž 39 vteřin před vypršením základní hrací doby posunul zápas do prodloužení Svoboda. V prodloužení rozhodl o dvou bodech pro Chomutov Pulpán, který objel branku a střelou zápěstím dal vítězný gól.

3. kolo baráže o hokejovou extraligu:
Piráti Chomutov - BK Mladá Boleslav 3:2 v prodl. (1:1, 0:1, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 14. Bartečko (Pulpán, Balej), 60. Jaroslav Svoboda (Pulpán), 63. Pulpán (Hromas) - 4. Klimenta (Starý, Broš), 22. Broš (Jarůšek, Klimenta). Rozhodčí: Hribik, Šindler - Bláha, Kostka. Vyloučení: 4:4, navíc Žabka (Mladá Boleslav) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 5031.
Chomutov: Martin Růžička - Rutta, M. Jass, Pulpán, Malec, Krstev, Havel, Stehlík - D. Hruška, Gajovský, Kubinčák - Bomersback, Jaroslav Svoboda, Bartečko - Šagát, Kämpf, Hromas - Balej, Račuk, O. Kaše. Trenéři: Beck, Martínek a R. Kaše.
Mladá Boleslav: Valent - Toman, Němeček, Jindra, Ovčačík, Bohunický, Žabka, Kurka - Pabiška, D. Výborný, Mikulík - Klimenta, Broš, Jarůšek - Starý, Musil, Lenc - Kubica, Vrbata, Nouza. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec