Hlavní obsah

Nad nabídkou z Pardubic jsem nemusel přemýšlet, tvrdí gólman Halász po příchodu z Olomouce

Pardubice

Slovenský brankář Tomáš Halász pomohl na jaře hokejistům Olomouce k senzačnímu postupu do extraligy. Českou nejvyšší soutěž ale premiérově okusí až v barvách jiného týmu, protože záhy přestoupil do Pardubic. „Nad nabídkou takového klubu jsem nemusel ani přemýšlet,“ svěřil se Halász v rozhovoru pro Sport.cz. Na východě Čech už poctivě polyká tréninkové dávky v letní přípravě.

Foto: Profimedia.cz

Takto slavil Tomáš Halász v olomoucké kabině postup do extraligy.

Článek

Jak se zrodil váš přesun z Hané právě do Pardubic?

Přiznám se, že první oslovení ze strany klubu přišlo už během prvoligového play off, jestli bych měl zájem. A dopadlo to tak, že jsem už v Pardubicích.

Vaším kolegou v pardubické brance by měl být slovinský gólman Robert Kristan. Už jste se setkali?

Osobně ho neznám. Viděl jsem ho jen na pár šotech ze slovenské extraligy, kde chytal za Nitru proti Košicím. Sledoval jsem hlavně Košice, odkud pocházím. Pokud vím, tak Kristan se připravuje ještě individuálně doma ve Slovinsku. A doufám, že až se sejdeme v Pardubicích, vytvoříme dobrou dvojici.

Ostatně máte před sebou těžký úkol - nahradit dosavadní brankářský tandem Hudáček-Salfický. Jak se k tomu stavíte?

Je možné, že Julo Hudáček před svým odchodem do Švédska poskytl pardubickým funkcionářům o mně reference, protože jsme spolu byli v Košicích u dvou titulů! Lépe řečeno, Julo převážně chytal a já mu dělal dvojku. S Dušanem Salfickým, který je novým sportovním manažerem v Pardubicích, jsme se jen trošku bavili. Ve své funkci nemá moc času.

Jak vás přijali pardubičtí spoluhráči?

Spousta kluků už prošla i jinými kluby a vědí, že změny patří k hokejovému koloběhu. Někteří ani moc nevnímají, že jsou mezi nimi noví hráči, berou to jako běžnou věc. Jsem tady zatím velmi spokojen.

Co soudíte o zdejším hokejovém prostředí?

V Pardubicích jsem dosud nikdy nehrál, protože Olomouc byla v první lize a nemohli jsme se potkat na ledě. Je to pro mě novum, které se nedá s Olomoucí srovnat, co se týče zázemí, stadiónu apod. Ale pardubická aréna mi připomíná Košice.

Co očekáváte od Ligy mistrů?

Zajímavé soupeře, jelikož jsem proti finským a švédským týmům ještě nenastoupil. Jsem na to zvědavý.

A na závěr, sledujete dál hokejové dění v Olomouci?

Samozřejmě jsem evidoval, že k nováčkovi extraligy přišli útočník Pavel Patera z Kladna a brankář Jirka Trvaj z Brna. Čekám, že svými zkušenostmi hodně pomůže mému bývalému parťákovi Tomáši Vošvrdovi v brance. Olomouci přeji úspěch a ať se hlavně vyhnou baráži (úsměv).

Reklama

Související témata: