Hlavní obsah

Loňská sezóna je pryč, musím dál pracovat, říká reprezentační bek Vitásek z Liberce

Liberec

Po skvělé loňské sezóně, v níž se probojoval do reprezentace a zahrál si úspěšně i na mistrovství světa v Minsku, vstoupil hokejový obránce Ondřej Vitásek s velkým odhodláním i do nového soutěžního ročníku. Měl by se stát znovu pilířem Bílých Tygrů z Liberce, kteří momentálně sbírají body i v Lize mistrů. „Sezóna bude dlouhá a věřím, že se prosadíme především v extralize,“ řekl Vitásek pro Sport.cz pár dní před startem nejvyšší soutěže.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Reprezentační obránce Ondřej Vitásek.

Článek

V Lize mistrů máte už dvě vítězství ze tří zápasů. Jak to berete?Šest bodů je dobrých, ale zároveň nás trochu mrzí, že jich není víc. Proti finskému Oulu jsme sahali také aspoň po bodu. Vážíme si však výhry v Kolíně nad Rýnem i doma nad Košicemi. Slovenský mistr hrál houževnatý hokej, nic nevypustili a dřeli až do konce. Už jsme si je oťukli a jsou pro nás čitelnější i před sobotní odvetou v Košicích. Předpokládám, že to bude podobný zápas jako v Liberci. Oba týmy asi nebudou nic převratného vymýšlet, na to není čas.

A extraligu odstartujete proti Kometě Brno. Už chystáte taktiku?

Je pravda, že se extraliga blíží a máme ji v hlavách. Ale naplno se na první ligový zápas začneme připravovat až po návratu z Košic.

Co respekt z loňského finalisty a vicemistra?

Snad se nemusíme bát. Začínáme doma, a tudíž bychom měli tvořit hru a dostat soupeře pod tlak. Vím, že Kometa má kvalitní hráče, ale to my také. Cítíme formu, kterou chceme předvést i na extraligovém ledě.

Z Liberce odešly některé opory v čele s Petrem Nedvědem. Bude těžké je nahradit?

Méďa odváděl obrovský kus práce. Vyhrával týmové kanadské bodování. Zavážel puky a při přesilovkách chtěl hrát pořád s kotoučem. Nyní je na nás, abychom systém a herní styl rozložili na více hráčů. Nejsou tady ani zkušení obránci Jirka Hunkes a Martin Čakajík. Ale přišel Martin Škoula a spíš i v defenzivě budeme spoléhat na vyrovnanost formací.

Jak se cítíte v roli reprezentanta?

Minulá sezóna je už pryč, nedá se k ní pořád vracet. Teď mě spíš zajímá týmová práce v Liberci. A jen podle výkonů a výsledků v lize se pak mohou odvíjet i moje další reprezentační ambice.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín