Hlavní obsah

Litvínov získal na hostování do konce sezóny zkušeného obránce Frola

Praha

Hokejový Litvínov se rozhodl zareagovat na dlouhodobá zranění obránců Guly se Skleničkou a na hostování do konce sezóny získal z Banské Bystrice slovenského zadáka Tomáše Frola.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Tomáš Frolo ještě v dresu Plzně při potyčce se zlínským Fořtem - ilustrační foto.

Článek

„Na delší dobu se nám bohužel zranili zkušení beci s nejlepšími fyzickými parametry pro tvrdou hru. Při hledání náhrady tak nakonec padla volba na Tomáše Frola, který tuto úlohu plnil několik let v Plzni, odkud u nás bude hostovat do konce sezóny," uvedl pro oficiální litvínovské stránky generální manažer klubu Robert Kysela.

Dvaatřicetiletý zadák působil v uplynulé sezóně v Plzni, po jejím skončení se dohodl na angažmá ve Vyšší lize v kazachstánské Karagandě. Za ni ale odehrál jediný zápas. Krátce po podpisu kontraktu totiž nesouhlasil se snížením platu a po psychickém nátlaku od vedení klubu radši smlouvu na vlastní žádost ukončil.

Na konci října pak Frolo zamířil do Banské Bystrice, zasáhl ale za ni jen do jednoho duelu nejvyšší slovenské soutěže. Kývl totiž na nabídku Chemiků, v jejichž dresu by se měl objevit už ve středečním extraligovém duelu proti Hradci Králové.

Frolo v české extralize nastupoval za Vsetín, Třinec, České Budějovice, Mladou Boleslav a Plzeň, se kterou v roce 2013 získal mistrovský titul. V tuzemské soutěži odehrál i v součtu s play off 559 zápasů, v nichž vstřelil 16 gólů a přidal 35 asistencí.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice