Hlavní obsah

Byl jsem malinko dojatý, usmíval se po dvoustém gólu Šimánek

Hradec Králové

Jubilejní 200. trefou v extralize korunoval kapitán Hradce Králové Jiří Šimánek výhru nad Plzní 4:2 i výkon elitního útoku Mountfieldu, který byl u všech čtyř vstřelených gólů. Šestatřicetiletý Šimánek si připsal dvě branky a jednu asistenci a mohl si vychutnávat radost z výjimečného gólu spolu se sedmou domácí výhrou v řadě i posunem na čtvrté místo tabulky před východočeského rivala Pardubice.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hradecký útočník Jiří Šimánek slaví svůj 200. gól v extralize.

Článek

"Byl jsem malinko dojatý. Říkal jsem už předtím Kudrnkovi (Jaroslavu Kudrnovi), ať mi vezme puk, protože příští gól bude dvoustý. Jsem rád, že to bylo brzo," řekl Šimánek ke své přesilovkové trefě z 45. minuty na 4:2. Předcházel jí pokus Tomáše Mertla dovršit hattrick, Matěj Machovský ještě pokryl i první Šimánkovu dorážku, ale třetí zásah už byl pro plzeňského gólmana nešťastný. "Měl jsem při té dorážce trošku štěstí, bylo to o gólmana, ale takové góly platí."

První trefu v zápase si připsal s úplným koncem první třetiny. Překonal Machovského po úniku blafákem do forhendu, ale pak musel čekat ještě dlouhou dobu, jaký verdikt vynese sudí Tomáš Turčan po konzultaci s videorozhodčím. "Viděl jsem, že bylo nějakých sedm vteřin, když jsme střídali. Ještě jsme to otočili dopředu, přišla dlouhá nahrávka a nevěděl jsem, jestli to bylo nebo nebylo v čase. Aspoň jsem se mohl radovat dvakrát," prohlásil Šimánek.

Hradecké tento moment nastartoval, následně v průběhu druhé části získali rozhodující náskok a elitní řada Mounfieldu na ledě kralovala. "Druhá půlka první třetiny z naší strany nebyla dobrá a o gól jsme si koledovali. Bylo důležité, že jsme měli výstup z té třetiny a do druhé jsme šli za stavu 1:1. Ten gól i naši lajnu nakopl, měli jsme ještě nějaké další šance a bylo důležité, že jsme dali góly i z přesilovek," pochvaloval si Šimánek.

Šestatřicetiletý českobudějovický odchovanec, který hrál v extralize krátce i za Vsetín a Liberec, počítá s tím, že spoluhráčům zpříjemní čas po některém z dalších tréninků. "Asi bude svačina. Nejdřív přijde Tomáš Slovák, že jsme porazili Plzeň, a pak budu na řadě já," usmíval se Šimánek.

Na kontě má i dvě trefy v reprezentaci ze 16 zápasů a potřebuje ještě dalších 48 gólů ke vstupu do Klubu hokejových střelců deníku Sport. "Těch 250 branek je ještě docela daleko, ale doufám, že ještě nějaký rok hrát budu a třeba se na tu metu dostanu," řekl.

Načít třetí stovku extraligových gólů se bude snažit v neděli v Mladé Boleslavi a věří, že jeho tým po třech prohrách venku za sebou zabere. "Musíme konečně odvézt nějaké body. Nedáváme venku moc gólů, budeme to muset zlepšit a chodit před brankáře jako dneska. Měli jsme i dorážky, to nám venku zatím chybí," dodal Šimánek, který je s 19 body za devět branek a deset asistencí třetím nejproduktivnějším hráčem týmu za spoluhráči z útoku Mertlem a Kudrnou.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice