Hlavní obsah

Útočníci Káňa a Okál dostali pokuty za nafilmované pády

Praha

Hokejoví útočníci Jan Káňa z Vítkovic a zlínský Zdeněk Okál dostali od disciplinární komise extraligy pokuty za nafilmované pády. Oba přijdou o deset procent platu. Informoval o tom tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Sparťan Robert Sabolič brání zlínského Zdeňka Okála.

Článek

Káňa nafilmoval pád v nedělním zápase 21. kola na ledě Olomouce. Ve 38. minutě využil kontaktu s Tomášem Houdkem, který byl vyloučen zároveň s ním za nedovolené bránění.

"Hráči (Káňovi) nejdříve v předbrankovém prostoru nedovoleně bránil v pohybu protihráč Tomáš Houdek. Potom, co od nedovoleného bránění upustil, hráč využil předchozího kontaktu k tomu, aby se pádem na ledovou plochu pokusil ovlivnit úsudek rozhodčích a získat výhodu pro vlastní mužstvo," uvedl předseda disciplinární komise Karel Holý.

Za prohřešek v nedělním zápase byl potrestán i Okál, který se na ledě pražské Sparty pokusil profitovat z kontaktu s Janem Buchtelem. "Ve chvíli, kdy se mu naskytla možnost samostatného nájezdu na branku, která byla zmařena zákrokem Jana Buchteleho, se hráč ve snaze ovlivnit úsudek rozhodčích a získat výhodu pro vlastní mužstvo dopustil zřetelného zvýraznění pádu na ledovou plochu," uvedl Holý k momentu ze 46. minuty, po kterém byli vyloučeni oba hráči.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články