Hlavní obsah

Zlínský Horák dostal trest na tři zápasy za faul kolenem na matadora Výborného

Praha
Aktualizováno

Obránce hokejového Zlína Oldřich Horák dostal třízápasový trest za faul v pátečním utkání extraligy proti Mladé Boleslavi. Domácí bek v zápase dostal za atak kolenem na Davida Výborného trest na pět minut a do konce, předseda disciplinární komise Karel Holý mu nyní ve zkráceném řízení zastavil činnost do 14. prosince. Vedle dnešního utkání v Brně přijde Horák o zápasy v Olomouci a s Libercem.

Foto: Glück Dalibor, ČTK

Mladoboleslavský útočník Michal Bárta (vlevo) v šarvátce se zlínským obráncem Oldřichem Horákem, který předtím fauloval Davida Výborného.

Článek

„Zákrok byl veden čelně na protihráče, který byl v držení kotouče a pohybem do středu hřiště se snažil hráči vyhnout. Hráč se ve snaze jeho pohyb zastavit dopustil zjevného aktivního pohybu kolenem proti směru jízdy protihráče, přičemž ho zasáhl do stehenního svalu," konstatoval Holý v tiskové zprávě hokejového svazu. Při verdiktu přihlédl k tomu, že Horák nebyl v posledních dvou letech disciplinárně trestán a Výborný zápas dohrál.

Holý dodatečně potrestal i libereckého útočníka Petra Vampolu za nafilmovaný pád po předchozím faulu brněnského Jana Hrušky. Už v samotném zápase si za to hráč odseděl dvě minuty. Pokutu ve výši 10 procent měsíčního platu zaplatí Vampola už podruhé v sezóně, za přihrávání již pykal v říjnu a tehdy neuspěl ani s odvoláním.

Naopak bez další sankce nad rámec automatického zastavení činnosti na jeden zápas za trest ve hře vyvázl mladoboleslavský obránce Matěj Stříteský. Jeho zákrok na zlínského Filipa Čecha, kterého zasáhl do oblasti hlavy a krku, nebyl podle Holého veden cíleně. „Byl veden čelně na protihráče, který byl v držení kotouče. Protihráč nebyl vázán soubojem s jiným ze soupeřů a kotouč odehrával skloněný, takže nebyl připraven se hře tělem v souladu s Pravidly ledního hokeje bránit," vysvětlil Holý.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec