Hlavní obsah

Mladou Boleslav tlačí ke dnu domácí ztráty, na vlastním ledě vyhrála jen třikrát a rozdala už 32 bodů

Mladá Boleslav

Šestá porážka v řadě, situace hokejistů Mladé Boleslavi začíná být hodně vážná. Ke dnu je tlačí hlavně domácí ztráty, na vlastním ledě už rozdali soupeřům 32 bodů. V neděli večer si odvezl dva Litvínov, v šesté sérii nájezdů se jako jediný prosadil útočník hostů Hanzl.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Boleslavi Martin Růžička zasahuje před útočníkem Litvínova Ondřejem Jurčíkem.

Článek

Boleslav marně čeká na skalp Vervy od března 2012, především ale od návratu mezi elitu nezvládla ani sedmý pokus získat bonusový bod. „Nevím, proč je domácí led pro nás takovým prokletím. Vyhrát před svými fanoušky jen tři utkání z patnácti, to je fakt děsná bilance," kroutil hlavou obránce Matěj Stříteský, jenž sice proti svému bývalému klubu využil přesilovku, ale pak dvakrát ve zlomových okamžicích trefil tyčku.

„Smůla, ať už to byla ta přesilovková rána čtyři na tři v prodloužení, nebo můj blafák při nájezdu," litoval do televizní kamery.

Nejvytíženější hráč Marek Trončinský strávil při domácí premiéře na ledě přes 27 minut. „Jsem tady s tím, že se budu snažit dostat Bolku někam do vyšších pater tabulky. Proti Litvínovu jsme chtěli hrát poctivě zezadu, ale přitom i zatlačit na jejich obránce. Šancí jsme určitě měli víc," přemítal obránce, který přišel teprve ve středu na hostování z Třince.

Boleslav ničí i marodka

Trončinský se pak zařadil i mezi neúspěšné exekutory nájezdů. „Zkusil jsem to nějak procpat Francíkovi mezi nohy, jenže puk mi sjel," litoval. Reprezentační gólman předvedl celkem 46 úspěšných zásahů a kryl i všech šest boleslavských nájezdů. Litvínov nakonec vedle výhry mohly těšit prokázaná střelecká pohoda Petružálka, který má za šest odehraných utkání v litvínovském dresu už bilanci 5+5, i návrat dalšího útočníka Lukeše do sestavy po devítizápasové pauze způsobené léčením ramene.

Naopak Mladou Boleslav dál drtí početná marodka, pro zranění aktuálně nemohou hrát brankář Málek, obránci Kučný, Ovčačík, Hruška i útočníci Broš s Hykou. „Scházejí nám důležití hráči, oslabení je dost citelné. Nechci ale brečet, nějak se s tím musíme poprat," vykládal trenér František Výborný. Zápas s Litvínovem, možná i vzhledem k televiznímu přenosu, sledovala úplně nejnižší návštěva této extraligové sezóny: 2470 diváků.

Reklama

Související témata: