Hlavní obsah

Vítkovice - Olomouc 2:1Vítkovice góly slovenských útočníků obrátily duel s nováčkem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Buc 0 : 1
32. Huna 1 : 1
33. Húževka 2 : 1
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Vítkovic potvrdili nárůst formy i v 34. kole extraligy a výhra 2:1 nad Olomoucí pro ně byla už šestým domácím vítězstvím v řadě. Ostravané nepříznivě se vyvíjející zápas obrátili v druhé části dvěma slepenými góly Rudolfa Huny a Petera Húževky v rozmezí 33 vteřin a po 156 minutách tak ukončili neprůstřelnost olomouckého brankáře Jiřího Trvaje.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Vítkovičtí se radují ze vstřelené branky.

Článek

Vítkovice nováčkovi v sezóně už dvakrát ponechaly všechny body a ani v třetí partii to s nimi nevypadalo optimisticky. Projít zahuštěným středem do útočného pásma byl pro domácí neřešitelný problém. Olomouc soupeři znechutila úvodní třetinu neprostupnou defenzivou i jedním gólem. Zuzin v osmé minutě po vhazování zazvonil na tyčku, ale ve 12. minutě už Buc zametl kotouč po ledě k levé tyči. Dolejš navíc ještě těsně před pauzou s problémy dokázal zneškodnit nepříjemnou Hermanovu dorážku.

Vítkovické trápení se vleklo až do půlky zápasu. Už od startu druhé třetiny na domácí ale byla poznat snaha o zjednodušení hry a dohrávání soubojů. Na první pořádnou příležitost čekali domácí až do 32. minuty, ale Hunův bekhendový blafák Trvaj vykryl. Až po vyrovnávacím gólu Huny, který tečí zblízka se štěstím procedil kotouč mezi Trvajovými betony, se obraz hry otočil o 180 stupňů.

Domácí jakoby dostali koňskou dávku adrenalinu a Olomouc dusili nátlakovým hokejem plným pohybu a nasazení. Vandas už o 33 vteřin později vybojoval puk u mantinelu, ideálně přihrál mezi kruhy Húževkovi, který tahem otočil skóre.

Střídačka Hanáků reagovala oddechovým časem a Patera po něm mohl rychle srovnat, ale Dolejš vítkovický náskok uchránil. S blížícím se závěrem přepustili domácí aktivitu znovu soupeři, který však okupoval své útočné pásmo neúčelně a bez vyložené šance. Hostující tlak těsně před koncem přibrzdil svým vyloučením Vyrůbalík, ale Svačina s Hunou v přesilovce nedokázali definitivně rozhodnout. Olomouc domácí naposledy sevřela při závěrečné power play, ale Dolejše už přímou střelou neohrozila.

34. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Steel - HC Olomouc 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 32. Huna (Svačina), 33. Húževka (Vandas, Kovář) - 12. Buc (Diviš). Rozhodčí: Fraňo, Horák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:5. Bez využití. Diváci: 7491.
Vítkovice: Dolejš - Hrbas, Kudělka, Zíb, Malec, Šenkeřík, Pastor, Kovář - J. Káňa I, Burger, Olesz - Huna, Roman, Svačina - Vandas, Húževka, Szturc - Šedivý (41. E. Němec), M.Hlinka, Kucsera. Trenéři: Svozil a Petr.
Olomouc: Trvaj - Staněk, Vyrůbalík, Majeský, Jaroměřský, Škůrek, Ondrušek - Rác, Marosz, Cibák - T. Rachůnek, Patera, Řípa - Zuzin, Herman, Vodný - Diviš, J. Knotek, Buc. Trenéři: Fiala a Dopita.

Reklama