Hlavní obsah

Třinec - Karlovy Vary 2:1 PPOceláři vydřeli gólem v prodloužení výhru nad Karlovými Vary

MinutaMin. Tým Hráč Akce
40. Hrňa 1 : 0
44. Sičák 1 : 1
62. Klepiš 2 : 1
Záznam online reportáže

Třinec

Třinečtí hokejisté porazili v prvním novoročním utkání na domácím ledě Karlovy Vary 2:1 v prodloužení a připsali si ve 34. extraligovém kole osmou výhru za sebou. Všechny branky padly v přesilové hře. Skóre otevřel těsně před druhou sirénou forvard Erik Hrňa a po vyrovnání beka Vladimíra Sičáka strhl vítězství na stranu Ocelářů v prodloužení útočník Jakub Klepiš.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Hokejisté Třince se radují z gólu.

Článek

Průběh utkání nepřipomínal, že proti sobě stojí suverénní vládce soutěže a devátý tým tabulky. Oceláři naráželi na urputnou a obětavou obranu soupeře, přes níž se v úvodní třetině prakticky nedostali ani do vyložené šance. Hosté spoléhali na brejky, při jednom průniku se šikovně až k Hrubcovi dostal Hruška, ale jeho zakončení nebylo přesné.

Obraz hry se příliš nezměnil ani ve druhé části. Oba týmy přidaly na střelbě, jenže gólmani Hrubec i Závorka byli pozorní. Největší příležitost si Třinec vypracoval paradoxně při vlastním oslabení. Z vlastního pásma ujeli Orsava s Adamským, jehož střela byla ovšem málo razantní. Když už to vypadalo, že hráči odejdou opět do kabin za bezbrankového stavu, sehráli Klepiš s Hrabalem v přesilové hře skvělou kombinaci, na jejímž konci stál v čase 39:57 skórující Hrňa.

V početní výhodě udeřili zkraje třetí třetiny i Karlovarští. Přísné vyloučení potrestal střelou od modré čáry obránce Sičák. Jakoby tento okamžik Oceláře probudil. Byli aktivnější, soupeře několikrát uzamkli v pásmu, ale do gólové pozice se dostali sporadicky. A když už v ní byl Žejdl, tak celou situaci překombinoval přihrávkou na Matuše, který z těžkého úhlu netrefil prázdnou bránu.

Obrana hostí statečně odolávala, za což byla odměněna ziskem bodu za remízu 1:1 v základní hrací době. V prodloužení rozhodl po faulu Dudy o bonusovém bodu pro Oceláře Klepiš, který zamířil střelou z levého kruhu pod horní tyč Závorkovy branky.

34. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary 2:1 v prodloužení (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 40. Hrňa (Klepiš, Hrabal), 62. Klepiš (Roth, Hrňa) - 44. Sičák (Duda, Harant). Rozhodčí: Mikula, Šindler - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 3:6, využití 2:1. Diváci: 5200 (vyprodáno).
Třinec: Hrubec - Roth, Klesla, Galvas, Linhart, M. Doudera, Hrabal, Nosek - Hrňa, Klepiš, Orsava - Dravecký, Polanský, Adamský - Žejdl, Matuš, Rufer - Jašek, Kindl, Cienciala. Trenéři: Kalous a Varaďa.
Karlovy Vary: Závorka - Harant, Sičák, J. Tomeček, Redlihs, Dvořák, Šmach, Šidlík - D. Hruška, Balán, Duda - V. Tomeček, J. Kverka ml., Vachovec - Koblasa, Skuhravý, Micka - Heizer, R. Hruška, R. Pšurný. Trenéři: Mlejnek a J. Kverka st.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec