Hlavní obsah

Brno - Plzeň 4:2Kometa po dvou prohrách jednoznačně přestřílela Plzeň

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Simon 0 : 1
30. Kováčik 1 : 1
43. Vondráček 2 : 1
55. Zohorna 3 : 1
58. Vondráček 4 : 1
60. Balej 4 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Komety Brno porazili ve 34. kole extraligy Plzeň 4:2 a po dvou prohrách se dočkali plného bodového zisku. Hosté polovinu zápasu úspěšně bránili jednobrankový náskok, pak už ale nestačili čelit tlaku Brňanů a potřetí za sebou vyšli bodově naprázdno. Kometa rozhodla třemi góly v poslední třetině, dvě branky a jednu asistenci si připsal Tomáš Vondráček.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Plzně Matěj Machovský a kapitán Brna Leoš Čermák (v popředí).

Článek
Fotogalerie

Do branky Komety se vrátil uzdravený Čiliak a po předchozích nezdarech trenéři přeházeli útočné formace. Změna k lepšímu ale nevedla. Brňané sice měli územní převahu, proti chytře bránícímu soupeři se však nedokázali střelecky prosadit.

Plzeň se zaměřila na defenzivu a rychlé protiútoky. Po jednom z nich v 9. minutě nepohlídali brněnští zadáci před brankou opuštěného Simona a ten Čiliaka překonal. Asistenci si připsal extraligový debutant, sedmnáctiletý Filip Suchý.

Kometa trestuhodně promrhala šanci na vyrovnání. V 11. minutě současně zamířili na trestnou lavici Schleiss s Bližňákem, v přesilovce pět na tři se ale těžkopádně kombinující domácí nedostali k vážnějšímu ohrožení brankáře Machovského.

Křečovitě hrající Brňané dál bojovali, ale jen obtížně se dostávali do tempa. K vyrovnání jim pomohla až přesilovka při vyloučení Tomáše Sýkory na čtyři minuty. Výhodu zužitkoval obránce Kováčik - Machovského překvapil tvrdou střelu od modré čáry. Kometa postupně převzala iniciativu, soupeře výrazně přestřílela, v koncovce však postrádala přesnost.

Tlak se podařilo domácím zúročit až v poslední třetině. Ve 43. minutě Dočekalovu střelu tečoval Vonráček a Machovský už nestačil zareagovat. Pět minut před koncem Hynek Zohorna pojistil Brnu vítězství. Když Plzeň odvolala brankáře, Vondráček její chybu potrestal čtvrtým gólem. Osm vteřin před koncem už jen korigoval výsledek Balej.

34. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň 4:2 (0:1, 1:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 30. Kováčik (Hanzlík, Honejsek), 43. Vondráček (Dočekal, H. Zohorna), 55. H. Zohorna (Vondráček, Ptáček), 58. Vondráček (H. Zohorna, Hanzlík) - 9. Simon (Suchý, Pletka), 60. Balej (Jeřábek). Rozhodčí: Mrkva, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. Diváci: 7142.
Brno: Čiliak - Ptáček, Kempný, Dujsík, Hanzlík, Kuboš, Dlapa, Kováčik - Ton, J. Hruška, J. Káňa II - V. Němec, L. Čermák, Burian - Vondráček, H. Zohorna, Dočekal - Honejsek, Ostřížek, Holec. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.
Plzeň: Machovský - Pulpán, Jeřábek, Mozík, Moravčík, Kubka, Boháč - Kratěna, Bližňák, Schleiss - J. Sýkora, Lev, Johnson - Suchý, Simon, Pletka - Balej, T. Sýkora, M. Beran. Trenéři: Michal Straka, Čihák a J. Špaček.

Reklama

Související témata: